Στην τελική ευθεία για το εμβόλιο

Στην τελική ευθεία για το εμβόλιο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:34 Δημιουργία 18/12/20, 10:31

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της κυβέρνησης για την υλοποίηση του σχεδίου του εμβολιασμού, με τον πρωθυπουργό να συμμετέχει την Παρασκευή σε σχετική σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στην οποία θα λάβουν μέρος τα επιτελικά στελέχη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο εμβολιασμός σε όλες τις χώρες τις ΕΕ αναμένεται να ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η πατρίδα μας καλείται να αναμετρηθεί με το μεγάλο στοίχημα του εμβολιασμού. Η κυβέρνηση οργάνωσε και ήδη εφαρμόζει ένα Εθνικό Σχέδιο ώστε η θωράκιση κατά του κορονοϊού να φτάσει δωρεάν σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, σε κάθε γωνιά του τόπου» είχε αναφέρει στη Βουλή ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως «ξεκινά η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό η οποία σηματοδοτεί, ταυτόχρονα, όχι το τέλος της αρχής αλλά την αρχή του τέλους».

Όπως ανέφερε χθες η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο εμβολιασμός στις χώρες της ΕΕ θα ξεκινήσει το τριήμερο 27-28-29 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα είναι μάλιστα από τους πρώτους που θα κάνει το εμβόλιο, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ακόμη το πότε.

Προέχει ωστόσο η έγκριση του εμβολίου και στις 21 του μηνός συνεδριάζει ο ΕΜΑ, ώστε να δώσει το τελικό «ΟΚ» για την διανομή του προς της χώρες της ΕΕ. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την αστυνομία, έχει έτοιμο πλάνο με τον κωδικό «Ελευθερία», για την άφιξη, αποθήκευση και χορήγηση του εμβολίου, με την ΕΛΑΣ να συμμετέχει στην επιχείρηση με την φύλαξή του, στην επιχείρηση «Ιπποκράτης» σε μία επιχείρηση που ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης χαρακτήρισε ως την «μεγαλύτερη ίσως άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας που έχει γίνει μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο».

Αν σου άρεσε κάνε