Παρατείνεται το σκληρό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Κοζάνη

Παρατείνεται το σκληρό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Κοζάνη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:56 Δημιουργία 29/12/20, 18:52

Παράταση της ισχύος των περιοριστικών μέτρων σε περιοχές της Δυτικής Αττικής ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε παράταση των πρόσφατων περιοριστικών μέτρων των δήμων Ασπροπύργου και Ελευσίνας μέχρι και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί. Στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας αποφασίστηκε η άρση των πρόσφατων μέτρων καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν υποχωρήσει από τα 30 στα 14 σήμερα.

Παράλληλα, ο υφυπουργός προειδοποίησε ότι υπάρχουν περιοχές που προβληματίζουν τις τελευταίες ώρες γιατί δεν φαίνεται να ακολουθούν το μέσο όρο μείωσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Σε αυτές περιέλαβε την περιοχή της Φλώρινας, τους Δήμους Κερατσινίου και Δραπετσώνας, το Περιστέρι, το Ιλίο, τις Αχαρνές τα Ζεφύρια και το νησί της Καλύμνου.

Επίσης, τα ίδια σκληρά μέτρα θα εξακολουθήσουν να ισχύουν έως την προσεχή Τετάρτη και για την Κοζάνη, την Εορδαία και τον δήμο Βοϊου.

Όπως δήλωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου ενημερώνοντας τον τύπο σήμερα υπολογίζεται ότι έχουμε 8.500 ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα εκ των οποίων τα 2.500 βρίσκονται στην Αττική και 1.200 στη Θεσσαλονίκη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στη Δυτική Αττική, τον Εβρο, το Κιλκίς, την Κοζάνη και την Πιερία.

Κατά την περίοδο των γιορτών συνολικά 2.500 κρούσματα νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία και περίπου 500 ήταν σε κάποια ΜΕΘ.

Αν σου άρεσε κάνε