Εν αναμονή των αποφάσεων για τα σχολεία

Εν αναμονή των αποφάσεων για τα σχολεία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:50 Δημιουργία 04/01/21, 15:46

Με μεγάλη αγωνία αναμένονται οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, με επικρατέστερη ημερομηνία την 11η Ιανουαρίου, τη στιγμή που συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης η επιτροπή των λοιμωξιολόγων με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι στην περίπτωση που πράγματι επαναλειτουργήσουν, αφορούν σε συγκεκριμένα μέτρα με στόχο την αποφυγή διασποράς, καθώς παράλληλα θα ανοίξουν κι άλλες δραστηριότητες της καθημερινότητας, ενώ την ίδια ώρα ερώτημα αποτελεί, αν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, με τηλεκπαίδευση.

Από την πλευρά του, το Μαξίμου έχει επισημάνει πως το άνοιγμα των σχολείων αφορά όλες τις βαθμίδες, αποτελεί προτεραιότητα, τονίζοντας ότι η ανακοίνωση του αυστηρότερου lockdown έγινε ως προληπτική κίνηση, με σκοπό οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Για το ζήτημα, ο Χαράλαμπος Γώγος εξήγησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι όλα τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας είναι θετικά στο άνοιγμα των σχολείων, ιδιαίτερα των δημοτικών.

«Τη Δευτέρα συνεδριάζουμε για να κουβεντιάσουμε το θέμα των σχολείων και πιθανών εξελίξεων. Πρέπει να παίξουμε σκληρή άμυνα με όλες μας τις δυνάμεις. Ο αντίπαλος είναι υπέρτερος. Η εισήγησή μας για τα σχολεία θα στηρίζεται στα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Ήδη η υπουργός μάς έχει παρουσιάσει πολύ κάλο σχέδιο για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, και μας διευκολύνει που κλείνουν οι υπόλοιπες δραστηριότητες, γιατί προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Αλλά έχουμε μια σχετική πολύ αργή αποκλιμάκωση, θα συζητήσουμε τουλάχιστον να ανοίξουν τα δημοτικά που είναι χαμηλότερου κινδύνου», σημείωσε από την πλευρά του ο Νίκος Σύψας.

Ως προς τα μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα διενεργούνται τεστ σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων δηλαδή, ενώ υπάρχει η σκέψη να εφαρμοστεί ένα κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός των γονέων και κηδεμόνων την ώρα που θα πηγαίνουν αλλά και την ώρα που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Αν σου άρεσε κάνε