Αύξηση κρουσμάτων στις ηλικίες 35-44 ετών

Αύξηση κρουσμάτων στις ηλικίες 35-44 ετών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:58 Δημιουργία 13/01/21, 18:13

Αχτίδα αισιοδοξίας όσον αφορά την κατάσταση στο ΕΣΥ εκπέμπεται από τη σημερινή ενημέρωση του Βασίλη Κικίλια για την πορεία της πανδημίας.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η «πίεση στις ΜΕΘ μειώνεται, αργά, αλλά μειώνεται».

Αναφερόμενος στα σημερινά στοιχεία, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, καθώς και σε εκείνα που του παρείχε η επιτροπή και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο υπουργός δήλωσε ότι ο μέσος όρος κρουσμάτων είναι τα 65 ανά 24ωρο.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες 35-44 ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, αυξημένα είναι τα κρούσματα σε Δυτική Αττική, Ροδόπη, Λέσβο, Κάλυμνο, Αργολίδα (η οποία μπήκε σήμερα μαζί με τη Σπάρτη σε καθεστώς ολικού lockdown), Χαλκιδική και Βοιωτία.

Από την πλευρά της, η Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό και στις παρενέργειες.

Όπως δήλωσε η ίδια, δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ θάνατος από εμβόλιο σε όλον τον πλανήτη.

Όσο για τις αλλεργικές παρενέργειες, η κυρία Τσολιά επεσήμανε πως έχουν παρουσιαστεί 21 αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Σύμφωνα με την ίδια, ορισμένες εκτιμάταο ότι εκδηλώθηκαν εξαιτίας του άγχους για το εμβόλιο ή τη βελόνα. «Η ουσία που προκαλεί αναφυλαξία είναι μία και υπάρχει σε πολλά καλλυντικά. Μπορούν να κάνουν το εμβόλιο όσοι έχουν αλλεργίες, αλλά σε νοσοκομείο και σε συνεννόηση με τον γιατρό τους», τόνισε,

«Οι περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης είναι περίπου μία ανά ένα εκατ. δόσεις. Συχνά δεχόμαστε ερωτήματα για το αν πρέπει να εμβολιαστούν άτομα που έχουν προσβληθεί. Η έρευνα έδειξε ότι το εμβόλιο δεν προκαλεί πρόβλημα, άρα μπορούν να εμβολιαστούν. Έχει αποδειχθεί ότι όσοι έχουν νοσήσει, η ανοσία διαρκεί τουλάχιστον τρεις μήνες. Γι' αυτό συστήνεται αυτά τα άτομα, να αναβάλουν τον εμβολιασμό τους για τρεις μήνες.Όσον αφορά στις έγκυες, στις έρευνες για το εμβόλιο δεν συμμετείχαν έγκυες, αλλά μετά έγινε γνωστό ότι ήταν έγκυες και δεν υπέστησαν καμία επιπλοκή. Η τεχνολογία mRΝΑ δεν έχει επίδραση στο έμβρυο, διότι δεν εισχωρεί», δήλωσε.

Αν σου άρεσε κάνε