Ανησυχία του ΕΟΔΥ για τη συγκέντρωση κρουσμάτων κορονοϊου στην Αττική

Ανησυχία του ΕΟΔΥ για τη συγκέντρωση κρουσμάτων κορονοϊου στην Αττική

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 15/01/21, 19:02

«Κυρίως μας απασχολεί η Αττική και ειδικά ο κεντρικός τομέας αυτής καθώς εκτιμάται ότι 1 στους 3 ασθενείς με κορονοϊό, διαμένει στην Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής επεσήμανε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Η ίδια είπε πως είναι κάτω του 0,91 το RT στην Αττική ενώ, εκτιμάται ότι είναι ακόμα πιο χαμηλό στη Θεσσαλονίκη.

Ο αριθμός κρουσμάτων τις τελευταίες 7 ημέρες σε κυλιόμενο μέσο όρο υπολογίζεται σε 650 κρούσματα ανά ημέρα, ανέφερε επιπρόσθετα.

Όμως, ο μ.ο. νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι στους 130, αριθμός υποδιπλάσιος από αυτόν που είχαμε πριν ένα μήνα.

«Δύο εβδομάδες μετά την πρωτοχρονιά δεν παρατηρούμε κάποια επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων και η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από την υπόλοιπη Ευρώπη» σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Ενώ, ανέφερε ότι η πρώτη εβδομάδα ανοίγματος νηπιαγωγείων και δημοτικών έδειξε ότι τα πράγματα πήγαν καλά και χρειάστηκε να κλείσουν νόμο 3 τμήματα από το σύνολο των τμημάτων.

«Δεν μπορούμε να βρισκόμαστε σε ένα διαρκές lockdown και η επιτροπή λαμβάνοντας όλα τα νέα στοιχεία που είναι θετικά αυτή τη στιγμή συναίνεσε να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο, ωστόσο, θα είναι υπό συνεχή επιτήρηση» τόνισε και συμπλήρωσε.

«Αυτό που θα θέλαμε να επιτύχουμε ιδανικά είναι η αύξηση της κινητικότητας χωρίς της αύξηση της μεταδοτικότητας. Θα χρειαστεί να δείξουμε πειθαρχία για να δώσουμε πάλι οι Έλληνες το καλό παράδειγμα όπως κάναμε και την Άνοιξη».

Αν σου άρεσε κάνε