Τραγωδία στο Μάτι: Κατέθεσε για πρώτη φορά η Βαρβάρα Φύτρου

Τραγωδία στο Μάτι: Κατέθεσε για πρώτη φορά η Βαρβάρα Φύτρου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:13 Δημιουργία 20/01/21, 18:21

Γι τα όσα έζησε, βίωσε, άκουσε και έμαθε από το σύζυγο και τα παιδιά της λίγο πριν τους χάσει στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018 μίλησε επί ώρες στην κατάθεσή της, η Βαρβάρα Βουκάκη-Φύτρου.

Ο σύζυγος της, Γρηγόρης και ο 11χρονος γιος της Ανδρέας, οι οποίοι κάηκαν δίπλα στο αυτοκίνητό τους, αλλά και η 13χρονη κόρη της Εβίτα, που αναγκάστηκε να πέσει στον γκρεμό σε μια προσπάθεια να διαφύγει, ήταν μεταξύ των 102 ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους, στην τραγωδία της 23ης Ιουλίου.

Η κ. Φύτρου, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της στον 6ο τακτικό ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, δήλωσε πεπεισμένη πως οι πράξεις που έγιναν την μοιραία ημέρα αλλά και όσες δεν έγιναν «είναι κακουργήματα».

«Η δικαίωση θα έρθει πραγματικά όταν θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους αυτούς που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα αυτά τα κακουργήματα. Για εμένα, για τις ψυχές τους αυτή θα είναι η δικαίωση», είπε χαρακτηριστικά η κ. Φύτρου, η οποία έχασε τον σύζυγο και τα παιδιά της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Βασίλης Καπερνάρος, δια του οποίου έχει δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξε της κατηγορίας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην ενδελεχή έρευνα που έχει γίνει κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας από τον κ. Μαρνέρη και επανέλαβε για άλλη μία φορά την ανάγκη να εξεταστεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές το αίτημα περί συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Φύτρου, μέσω του κ. Καπερνάρου, έχει υποβάλει στον ανακριτή κ. Μαρνέρη αίτημα για ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, όπως και άλλοι πολιτικώς ενάγοντες.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα ο κ. Μαρνέρης με σχετικό έγγραφό του ζήτησε από την Εισαγγελία της Αθήνας να προχωρήσει στην άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για κακούργημα σε βάρος τουλάχιστον 10 προσώπων, στελεχών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Αν σου άρεσε κάνε