Παγώνη: «Ναι» σε ανοιχτά σχολεία, «καμπανάκι» για 3ο κύμα

Παγώνη: «Ναι» σε ανοιχτά σχολεία, «καμπανάκι» για 3ο κύμα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:26 Δημιουργία 22/01/21, 10:19

«Τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά», σημείωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, ενώ το απόγευμα αναμένονται οι επίσημες σχετικές ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Μιλώντας στο MEGA, η ίδια τόνισε ότι τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά και ιδιαίτερα η Γ’ λυκείου, ενόψει και των Πανελλαδικών εξετάσεων. Επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο το άνοιγμα θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και με αυστηρά μέτρα. «Τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά. Θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή, κάνοντας τα τεστ και τα παιδιά και οι καθηγητές σε τακτά διαστήματα», ενώ σημείωσε πώς το άνοιγμα σχολείων και καταστημάτων ενδέχεται να αυξήσει τα κρούσματα κορονοϊού, κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν όλα τα υγειονομικά μέτρα, όπως οι αποστάσεις και η αποφυγή του συνωστισμού, είπε η κυρία Παγώνη. Ειδικά στα ΜΜΜ η προσοχή θα πρέπει να είναι ιδιαίτερη και να αποφεύγεται ο συνωστισμός. «Αν τηρήσουμε τα μέτρα, η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη και μπορούμε σταδιακά να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

Παγώνη: Δε θα αντέξει το σύστημα υγείας

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται συνεχώς προκειμένου η έξοδος από την καραντίνα να γίνεται με τρόπο συγκροτημένο και ασφαλή, είπε η Ματίνα Παγώνη. Οι ειδικοί φοβούνται ένα τρίτο κύμα πανδημίας, το οποίο θα πλήξει ανεπανόρθωτα το ήδη γονατισμένο σύστημα υγείας. «Φοβόμαστε τρίτο κύμα για να μην πιεστεί το σύστημα υγείας γιατί δε θα αντέξει» είπε.

Αν σου άρεσε κάνε