Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις μεταλλάξεις

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις μεταλλάξεις

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:16 Δημιουργία 22/01/21, 11:45

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, με τον Βασίλη Κικίλια να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα της μετάλλαξης του νέου κορονοϊού, 24 εκ των οποίων σε πύλες εισόδου και δυο «ορφανά».

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης εντοπίστηκε, στο Ηράκλειο, σε ηλικιωμένη γυναίκα, που μετά από την επαφή της με άλλο κρούσμα, πήγε για δειγματοληψία σε δημόσια δομή του Ηρακλείου. Το δεύτερο εντοπίστηκε στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η σύσκεψη συγκαλείται στις 13:30, πραγματοποιείται με θέμα το συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αν σου άρεσε κάνε