«Πράσινο φως» για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου

«Πράσινο φως» για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:53 Δημιουργία 22/01/21, 13:38

Το «πράσινο φως» για την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου άναψε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στη σημερινή συνεδρίαση, οπότε οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, η εισήγηση των ειδικών είναι να ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η επιτροπή δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ, ενώ δεν τέθηκε στο τραπέζι το θέμα των χιονοδρομικών.

Θεωρείται, ωστόσο, πιθανό να δοθεί το «πράσινο φως» για άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ, όπως και να επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα, εντός νομού, χωρίς διαπεριφερειακή μετακίνηση και με περιορισμό στα άτομα.

Μιλώντας νωρίτερα την Παρασκευή σε τηλεοπτικό σταθμό ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, είχε υποστηρίξει πως θα προταθεί να ανοίξουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, αλλά και να δοθεί το «πράσινο φως», για να εργαστούν οι λαχειοπώλες, οι οποίοι είναι άτομα που κινούνται σε εξωτερικούς χώρους.

Αν σου άρεσε κάνε