Στα 26 τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους

Στα 26 τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:49 Δημιουργία 22/01/21, 15:10

Σε 26 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι περιπτώσεις μετάλλαξης του κορονοϊού Covid-19 στη χώρα μας, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Αρκουμανέας υποστήριξε πως τα περισσότερα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου κι έχουν απομονωθεί.

Ακόμα, ρωτήθηκε για τις υφασμάτινες μάσκες, με αφορμή την εξέλιξη στη Γαλλία -όπου η κυβέρνηση συνιστά χειρουργικές μάσκες- και διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει καμία οδηγία για απόσυρσή τους» και οι πολίτες μπορούν να τις χρησιμοποιούν.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συγκάλεσε σύσκεψη για το ζήτημα των μεταλλάξεων του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι «δημιουργείται ένα πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης των μεταλλάξεων».

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αν σου άρεσε κάνε