Η απάντηση Χρυσοχοΐδη για τη νέα απαγόρευση των διαδηλώσεων

Η απάντηση Χρυσοχοΐδη για τη νέα απαγόρευση των διαδηλώσεων

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 26/01/21, 09:37

Να διασκεδάζει τις εντυπώσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση της ΕΛΑΣ να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις άνω των 100 ατόμων σε όλη την Ελλάδα έως και την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, εν όψει και του μεγάλου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο για μεθαύριο, Πέμπτη, επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με διαρροή συνεργατών του υπουργού, η απόφαση «δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση, ενώ επίσης δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία, καταστήματα κ.λπ.».

Όπως τονίζεται από την ΕΛΑΣ, «πρόκειται για εισήγηση της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, η οποία για να αποκτήσει τυπική ισχύ, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση Απόφασης από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Η ίδια διαρροή αναφέρει ότι «ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής, επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μέχρι 100 άτομα, με την απαραίτητη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων».

Αν σου άρεσε κάνε