Ελλάδα-Σερβία: Θερμό κλίμα και σκέψεις συνεργασίας για το άνοιγμα του τουρισμού

Ελλάδα-Σερβία: Θερμό κλίμα και σκέψεις συνεργασίας για το άνοιγμα του τουρισμού

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:26 Δημιουργία 26/01/21, 19:10

Μια «αναγνωριστική» τηλεδιάσκεψη είχε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με την υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας Τατιάνα Μάτιτς.

Σύμφωνα με τα σερβικά μέσα οι δύο πλευρές προχώρησαν σε συμφωνία για καθιέρωση πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις αφίξεις τουριστών από τη Σερβία στην Ελλάδα, κάτι που ωστόσο δεν ευσταθεί.

Η κ. Μάτιτς ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και την παροχή τεχνογνωσίας από τον κ. Θεοχάρη σχετικά με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επιπλέον, ο κ. Θεοχάρης ενημερώθηκε από την ομόλογό του για το ήδη μεγάλο ενδιαφέρον Σέρβων να επισκεφτούν τη χώρα μας τη φετινή περίοδο για τις διακοπές τους.

Η κυρία Μάτιτς ευχαρίστησε τον Έλληνα Υπουργό Τουρισμού για τη διευκόλυνση που παρείχε προκειμένου να πραγματοποιηθούν συναντήσεις ταξιδιωτικών πρακτόρων από τη Σερβία με Έλληνες συναδέλφους τους, εξέφρασε την επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών και το ερχόμενο καλοκαίρι ενώ προσκάλεσε τον κ. Θεοχάρη σε επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι.

Τέλος, στη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα οι Υπουργοί Τουρισμού Ελλάδας και Σερβίας αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού και συμφώνησαν να επαναλάβουν τη συνεργασία σύντομα.

Σερβικά μέσα ανέφεραν νωρίτερα ότι οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που θα καθορίζει τον τρόπο εισόδου των Σέρβων τουριστών το ερχόμενο καλοκαίρι, με πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα εκδίδουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στη Σερβία, ενώ όποιοι δεν έχουν το σχετικό πιστοποιητικό θα μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα μόνο με την επίδειξη αρνητικού PCR τεστ ή τεστ αντιγόνων, με αντίστοιχο καθεστώς να ισχύσει και για τους Έλληνες που επισκέπτονται τη Σερβία.

Αν σου άρεσε κάνε