Κορονοϊός: «Βράζει» η Αττική

Κορονοϊός: «Βράζει» η Αττική

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:16 Δημιουργία 27/01/21, 08:02

Προβληματισμός επικρατεί για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας, στον απόηχο της ανακοίνωσης των χθεσινών στοιχείων του ΕΟΔΥ, που δείχνουν αλματώδη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού, με την Αττική να πρωταγωνιστεί.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 842 κρούσματα, σχεδόν διπλάσια από εκείνα που ανακοινώθηκαν προχθές και σημειώνοντας σημαντική επιβάρυνση σε σχέση με την εικόνα της περασμένης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 436 έναντι 320 τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, 334 την Κυριακή 24 Ιανουαρίου έναντι 237 την αμέσως προηγούμενη Κυριακή και 605 το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, 95 περισσότερα από εκείνα που είχαν καταγραφεί το Σάββατο 16 Ιανουαρίου.

Η αύξηση καταγράφεται ενώ έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα, με τους μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων να έχουν επιστρέψει στα θρανία, αλλά και τα καταστήματα λιανεμπορίου να έχουν σηκώσει τα ρολά, με εικόνες συνωστισμού έξω από αυτά, σε μεγάλους εμπορικούς δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως το επόμενο βήμα είναι το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή οι λοιμωξιολόγοι θα αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα εισηγηθούν ή όχι την άρση περιορισμών και σε άλλες δραστηριότητες.

Η Αττική «βράζει», δεδομένου ότι από τα 842 κρούσματα, τα 427 εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα, με τον Κεντρικό τομέα αλλά και τα προάστια να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη επιβάρυνση.

Ειδικότερα, χθες ανακοινώθηκαν 113 νέα κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας, 76 στα βόρεια και 67 στα δυτικά προάστια.

Η Δυτική Αττική σημείωσε 28 νέες διαγνώσεις και 17,4 μολύνσεις ανά 100.000 πληθυσμού.

Την ίδια ώρα, διψήφια νούμερα νέων διαγνώσεων καταγράφουν οι περιφερειακές ενότητες Έβρου (10), Βοιωτίας (13), Αχαΐας (29), Λέσβου (14), Μαγνησίας (13), Μεσσηνίας (12).

Υπενθυμίζεται ότι σε Λέσβο και Βοιωτία ισχύουν αυστηρά lockdown που παρατάθηκαν έως 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο τα κρούσματα συντηρούν σταθερά την ανησυχία.

Αν σου άρεσε κάνε