Ν. Παπαϊωάννου-Πρύτανης ΑΠΘ: Περιπτώσεις «Μπουραντώνη» δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες

Ν. Παπαϊωάννου-Πρύτανης ΑΠΘ: Περιπτώσεις «Μπουραντώνη» δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:53 Δημιουργία 27/01/21, 13:39

Στις κινητοποιήσεις των φοιτητών που αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και στην πανεπιστημιακή αστυνομία, σχολίασε σήμερα το πρωί ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου.

«Τα νέα παιδιά, οι φοιτητές, έχουν τις απόψεις τους. Σε μια δημοκρατικά ευνοούμενη πολιτεία όλες οι απόψεις είναι σεβαστές. Σωστό είναι η οποία άποψη να μην παρακωλύει και να μην δημιουργεί προβλήματα στη συνολική δραστηριότητα του χώρου όπου γίνονται οι οποίες διαμαρτυρίες», ανέφερε στο περιθώριο της εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

«Σε κάθε περίπτωση, η μερίδα των φοιτητών, γιατί οι περισσότεροι δεν βρίσκονται στα πανεπιστήμια, αυτή η μερίδα έχει την άποψη της, την εκφέρει, όμως και η κοινωνία καταλαβαίνει ότι τέτοιες δραστηριότητες που σχετίζονται με δράσεις όπως έγινε με τον συνάδελφό πρύτανη του οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Μπουραντώνη, δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες. Δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες φθορές της δημόσιας περιουσίας, γιατί το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Για αυτόν τον λόγω, η όποια διαμαρτυρία στα πλαίσια της δημοκρατικής διαμαρτυρίας είναι καλοδεχούμενοι και πιστεύω ότι και σήμερα θα διαμαρτυρηθούν και ύστερα θα συνεχίσουν εκείνη και η πολιτεία την πορεία».

Θυμίζουμε ότι, στην κατάληψη της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου προχώρησαν νωρίς σήμερα το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές καταγγέλλουν με αυτό τον τρόπο «το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση».

Πηγή: GRTimes

Αν σου άρεσε κάνε