Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα τεστ σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα τεστ σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:45 Δημιουργία 27/01/21, 15:43

Νέες οδηγίες για το πρόγραμμα διενέργειας τεστ κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς σχολείων και μαθητές άνω των 16 ετών εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, το υπουργείο έστειλε =προς όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης τις οδηγίες για τα τεστ.

Όπως προκύπτει, εκπαιδευτικοί και μαθητές (άνω των 16 ετών) που επιθυμούν να κάνουν τεστ, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα https://edu.testing.gov.gr.

Η επιλογή των αιτούντων θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων τεστ ημερησίως. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά, για τους ανήλικους μαθητές άνω των 16 ετών θα απαιτείται και η συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα για τη συμμετοχή στη διαδικασία. Η συναίνεση μπορεί να διασφαλίζεται με την παρουσία του γονέα στη διαδικασία ή/και με τη συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης ότι επιθυμεί το παιδί του να συμμετάσχει στον έλεγχο για COVID-19.

Συγκεκριμένα, το επείγον έγγραφο που υπογράφει η γενική γραμματέας πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής Αναστασία Γκίκα αναφέρει:

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Ομάδα Συντονισμού Task Force για σχολεία, η οποία συγκροτήθηκε στις αρχές της σχολικής χρονιάς με τη συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ λειτουργεί στο Υ.ΠΑΙ.Θ. στα τηλέφωνα 210- 3443958 και 210-3443867, καθώς και στο email gengram.2covid19@minedu.gov.gr. Στόχος της Ομάδας Συντονισμού Task Force για σχολεία είναι η παροχή υποστήριξης στην εκπαιδευτική κοινότητα αναφορικά με θέματα διαχείρισης των υπόπτων κρουσμάτων COVID-19. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει τους υπεύθυνους COVID-19 των σχολικών μονάδων, των Διευθυντών τους και των Διευθυντών Εκπαίδευσης και επίσης, παρέχει πληροφορίες σχετικά με την επιδημιολογική διερεύνηση και εκτίμηση κινδύνου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τους Περιφερειακούς Διευθυντές Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, σύμφωνα με τα Πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και λαμβανομένης υπόψη της κάθε φορά ισχύουσας νομοθεσίας.

Σας γνωρίζουμε, ότι στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές άνω των 16 ετών δίνεται η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου COVID-19 που εξασφάλισαν τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό, μέσω της ειδικής πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 https://edu.testing.gov.gr/ Η σύμπραξη των τεσσάρων Υπουργείων στοχεύει στην ευρύτερη παρακολούθηση της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα και την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο σχολικό περιβάλλον. Καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες άνω των 16 ετών επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο για τον νέο κορωνοϊό, να καταθέσουν αίτηση στην ανωτέρω πλατφόρμα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους. Σημειώνεται ότι η επιλογή των αιτούντων θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων τεστ ημερησίως. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην εν λόγω πλατφόρμα. Ειδικά για τους ανήλικους μαθητές άνω των 16 ετών θα απαιτείται και η συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα για τη συμμετοχή στη διαδικασία. Η συναίνεση μπορεί να διασφαλίζεται με την παρουσία του γονέα στη διαδικασία ή/και με τη συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης ότι επιθυμεί το παιδί του να συμμετάσχει στον έλεγχο για COVID-19. Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα τους εκπαιδευτικούς, τους ενήλικους μαθητές και τους κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών άνω των 16 ετών, των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς σας.

Αν σου άρεσε κάνε