25η Μαρτίου: Μεγαλοπρεπής η στρατιωτική παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

25η Μαρτίου: Μεγαλοπρεπής η στρατιωτική παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:21 Δημιουργία 28/01/21, 12:18

Προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας αλλά με χαρακτηριστική μεγαλοπρέπεια θα είναι η φετινή στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι προετοιμασίες βρίσκονται στο επίκεντρο, με την παρέλαση φέτος να πραγματοποιείται κανονικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσκεκλημένοι στη στρατιωτική παρέλαση θα είναι, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και ο Πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας.

Έχουν λάβει ήδη σχετικές προσκλήσεις από τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης στην κατ' ιδίαν συνάντησή του με το Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ τον περασμένο Οκτώβριο, στην Αθήνα.

«Οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια δεν αποτελούν απλά μία ευκαιρία να αναπολήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας και να αξιολογήσουμε συνολικά την ιστορική μας διαδρομή, αλλά έχουμε και την υποχρέωση να προδιαγράψουμε το μέλλον μας -και το μέλλον μας, όπως σας είπα, πρέπει να το δούμε μακροπρόθεσμα και όχι μόνο βραχυπρόθεσμα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση εργασίας που είχε χθες με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, επιμένοντας, ωστόσο, ότι «θα γιορτάσουμε φέτος -έστω και με ενδεχομένως λίγο διαφορετικό τρόπο από αυτόν τον οποίον είχαμε προγραμματίσει, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες- τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη προσφορά στις επόμενες γενιές».

Αν σου άρεσε κάνε