Ξεπέρασε το 1 ο δείκτης RT στην Αττική

Ξεπέρασε το 1 ο δείκτης RT στην Αττική

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:37 Δημιουργία 01/02/21, 16:34

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου και στην κοινότητα των λοιμωξιολόγων, καθώς ο δείκτης RT ανέρχεται στο 1,01 στην Αττική και στο 1,10 στη Νότια Ελλάδα, ευρύτερα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, καθημερινά πλέον έχουμε πλέον 50-80 νέες εισαγωγές ασθενών Covid στα νοσοκομεία της Αττικής. Στην πρώτη ΥΠΕ, που περιλαμβάνει την Αττική, μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα είχαν γίνει 455 εισαγωγές, οι οποίες σήμερα έχουν φτάσει τις 547.

Χθες, Κυριακή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καταγράφτηκαν 55 εισαγωγές στην Αττική σε σύνολο 119 εισαγωγών σε όλη τη χώρα.

Για τις απλές κλίνες έχουμε κάλυψη κατά 22,10% στην επικράτεια, ενώ για τις ΜΕΘ Covid κατά 41,08%.

Την ίδια ώρα, τα σενάρια που κάνουν λόγο για ολικό lockdown ολοένα και «φουντώνουν». Στην κυβέρνηση και στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων είναι κοινή η πεποίθηση ότι εφόσον δεν υπάρξει μια ομαλή και γρήγορη ροή των εμβολιασμών στη χώρα, κάθε βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα ενέχει πολλούς κίνδυνους.

Στην Αθήνα αναμένουν πλέον δύο σημαντικές ειδήσεις, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις:

-Τη διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca που έλαβε ήδη έγκριση και αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας στις 10 Φεβρουαρίου

-Την έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson, που αναμένεται να γίνει στις 15 Φεβρουαρίου. Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι μιας δόσης, κάτι που προφανώς διευκολύνει τον εμβολιασμό και θα έχει ταχύτερα αποτελέσματα στην προσπάθεια δημιουργίας ενός τείχους ανοσίας.

Μέχρι τότε, πάντως, η κυβέρνηση προετοιμάζει τους πολίτες για ένα δύσκολο διάστημα . Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε χθες ότι «όλα είναι στο τραπέζι, ακόμη και το ολικό lockdown». Εξήγησε δε ότι η διαδικασία λήψης αποφάσεων από την κυβέρνηση είναι η εξής: «Την Πέμπτη οι λοιμωξιολόγοι μελετούν την επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής. Αφού μας ενημερώνουν, την Παρασκευή καταθέτουμε τις προτάσεις μας για το πώς μπορεί να λειτουργήσει η αγορά. Δεν παίρνουμε αποφάσεις μόνοι μας. Οι ειδικοί καθορίζουν το πλαίσιο».

Αν σου άρεσε κάνε