Μαραθώνια συνεδρίαση λοιμωξιολόγων για τα αυστηρότερα μέτρα στην Αττική

Μαραθώνια συνεδρίαση λοιμωξιολόγων για τα αυστηρότερα μέτρα στην Αττική

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:56 Δημιουργία 05/02/21, 18:30

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αναφορικά με τα αυστηρότερα μέτρα, που θα ισχύσουν στην Αττική ήδη από αύριο, Σάββατο, καθώς σημειώνονται σημαντικές διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ, αφότου «κλειδώσουν» οι σχετικές αποφάσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει «κλείσει» η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας για το Σαββατοκύριακο, καθώς και η εφαρμογή σκληρού lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, όπου παρατηρείται αυξημένο ιικό φορτίο.

Η επιτροπή εξετάζει και επιπλέον στοχευμένα μέτρα για την Αττική, καθώς ένα ολικό lockdown, λόγω και των χαρακτηριστικών της μητροπολιτικότητας, δεν ήταν ποτέ στο τραπέζι.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να ληφθούν εξειδικευμένα μέτρα, με την πόλη να βρίσκεται σε «βαθύ κόκκινο» στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Αν σου άρεσε κάνε