Η Θεσσαλονίκη «γλυτώνει» το αυστηρότερο lockdown;

Η Θεσσαλονίκη «γλυτώνει» το αυστηρότερο lockdown;

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 11/02/21, 14:19

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, συναντήθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην πόλη.

Ο υπουργός έφτασε στο δημαρχιακό μέγαρο νωρίτερα απ’ ό,τι ήταν προγραμματισμένο, ενώ αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως ενημερώθηκε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην πόλη και για την πορεία των εμβολιασμών. «Πρέπει να βρισκόμαστε σε μια διαρκή εγρήγορση. Ενσκήπτει ένα νέο τμήμα της πανδημίας και είναι στο χέρι μας να μην έχουμε μεγάλες απώλειες όπως είχαμε στο προηγούμενο», είπε χαρακτηριστικά.

Παρομοίασε την πανδημία «σαν μια φωτιά σε ένα χωράφι με ξερά χορτάρια» και υπογράμμισε πως «όσο πιο έγκαιρα και πιο σωστά επέμβουμε τόσο μικρότερη θα είναι η ζημιά. Πρέπει να επεμβαίνουμε όταν πρέπει κι εκεί που πρέπει κι επειδή πλέον γνωρίζουμε τα ανακλαστικά μας πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην έχουμε απώλειες».

Ο κ. Ζέρβας δήλωσε αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα «εφόσον ο καθένας από εμάς προσέχει και εφόσον όλοι είμαστε ταγμένοι σε αυτή την προσπάθεια, ούτως ώστε να μην αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει».

Ερωτηθείς ο δήμαρχος εάν είχε κάποια ενημέρωση για νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη απάντησε αρνητικά, ενώ επανέλαβε την άποψη του ότι τα σχολεία είναι το πρώτο «κομμάτι στο οποίο πρέπει να στραφούμε εφόσον υπάρξουν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να πάμε σε κάποια κλεισίματα. Η λογική όλα ανοιχτά ή όλα κλειστά, μετά από έναν χρόνο πανδημίας δεν είναι ούτε σοφή, ούτε χαρακτηρίζει αυτούς που μπορούν να ελέγξουν σωστά την κατάσταση».

Αν σου άρεσε κάνε