Προσπάθεια για επαναφορά στην κανονικότητα μετά τη «Μήδεια» - Άνοιξε η Αθηνών-Λαμίας

Προσπάθεια για επαναφορά στην κανονικότητα μετά τη «Μήδεια» - Άνοιξε η Αθηνών-Λαμίας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:31 Δημιουργία 17/02/21, 07:50

Προσπάθεια στην κανονικότητα επιχειρούν να δώσουν σήμερα οι κρατικές αρχές στην Αττική μετά από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» που προκάλσε μεγάλα προβλήματα την Τρίτη, ενώ επικρατεί ανησυχία για την επόμενη μέρα των φαινομένων με το παγετό να προβληματίζει για ενδεχόμενα νέα προβλήματα.

Σε εξέλιξη είναι η τεχνική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία που είχε προγραμματιστεί από χτες το βράδυ, μετά την εμπλοκή του Στρατού και της ΠΠ, με εντολή της κυβέρνησης, στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στην ηλεκτροδότηση και τη συνδρομή στον ΔΕΔΗΕ, ώστε αυτό να γίνει το συντομότερο.

Η σύσκεψη άρχισε στις 07:45, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), με συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, του γενικού γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιου Καραγιάννη, του γιευθυντή Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, υποστράτηγου Ιωάννη Παπαναγνώστου, του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιου Μάνου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιου Τόσιου.

Σκοπός της σύσκεψης είναι η αποτίμηση της πορείας αποκατάστασης των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αττική, καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιο Μάνο.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα προβλήματα από τη «Μήδεια» υπενθυμίζεται ότι λόγω ύφεσης των καιρικών φαινομένων από ώρα 04:00 της 17/02/2021 δίνεται στην κυκλοφορία το τμήμα της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας από τη Γέφυρα Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τα όρια με τον Νομό Βοιωτίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Σημειώνεται ότι από την Βοιωτία και πάνω η κυκλοφορία στην εθνική οδό διεξάγεται κανονικά.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει γενικώς το λεκανοπέδιο, καθώς το χιόνι σταμάτησε, ενώ προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων και όλοι οι βασικοί άξονες της πρωτεύουσας είναι πλέον ανοιχτοί, ωστόσο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ, παραμένουν αρκετές διακοπές στην κυκλοφορία και συγκεκριμένα:

• Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του «Ο.Τ.Ε.», ρεύμα κυκλοφορίας προς "REGENCY CAZINO MONT PARNES".

• Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.

• Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

• Περιφ. Οδός Πεντέλης - Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση 'Αγιος Πέτρος».

• Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.

• Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.

• Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).

• Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.

• Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

• Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.

• Επί της Λεωφόρου Εθ. Αντιστάσεως από Γήπεδο Καισαριανής μέχρι την Περιφ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Η κίνηση των ΜΜΜ

Πριν από τις 7 το πρωί ξεκίνησαν απο τα αμαξοστάσια τα λεωφορεία (γραμμές ΟΣΥ, ΚΤΕΛ) και τα τρόλεϊ. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που άφησε η κακοκαιρία "Μήδεια", παρατηρούνται κάποιες δυσκολίες στις μετακινήσεις των οχημάτων σε τοπικές γραμμές στα Βόρεια Προάστια.

Σε ό,τι αφορά το μετρό, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Οι επιβάτες μετεπιβιβάζονται στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Στη γραμμή 1 του μετρό( πρώην ΗΣΑΠ) τα δρομολόγια διεξάγονται στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη, ενώ ήδη γίνονται δοκιμαστικά δρομολόγια (χωρίς επιβάτες) στο τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά, προκειμένου να επιτραπεί τις επόμενες ώρες η κυκλοφορία των συρμών σε όλο το δίκτυο. Χωρίς προβλήματα γίνονται τα δρομολόγια του τραμ σε όλο το δίκτυό του.

Τέλος, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων στην υποδομή σήμερα θα κυκλοφορήσουν περιορισμένα δρομολόγια του προαστιακού στις διαδρομές Κιάτο- Λιόσια, Λιόσια - Πλακεντίας, Πλακεντίας - Αεροδρόμιο. Εφόσον τα προβλήματα αποκατασταθούν θα υπάρξει και σταδιακή αποκατάσταση των δρομολογίων .

Αν σου άρεσε κάνε