«Πινγκ πονγκ» οι ευθύνες με 3.500 νοικοκυριά ακόμη στο σκοτάδι!

«Πινγκ πονγκ» οι ευθύνες με 3.500 νοικοκυριά ακόμη στο σκοτάδι!

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:19 Δημιουργία 19/02/21, 09:01

Τα χιόνια που έφερε η πρόσφατη κακοκαιρία Μήδεια μπορεί να έλιωσαν αλλά μέχρι αργά χθες το βράδυ τα συνεργεία συνέχιζαν την μάχη για να συνδέσουν 3.500 νοικοκυριά που παραμένουν χωρίς ρεύμα για 5η συνεχόμενη ημέρα σε Εκάλη, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο.

Στις βλάβες του συστήματος θα πρέπει να προστεθούν τα μεμονωμένα περιστατικά της χαμηλής τάσης που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πάρουν ακόμη αρκετό χρόνο για να ηλεκτροδοτηθούν.

Για την έκταση του προβλήματος δηλώνουν άγνοια στον ΔΕΔΔΗΕ, προτρέποντας τους πολίτες να δηλώνουν τις βλάβες τους τηλεφωνικά ή μέσω ίντερνετ ώστε να εντοπιστούν και να ξεκινήσει η επίλυσή τους. Όπως αναφέρουν είναι πιθανό για κάποια προβλήματα ηλεκτροδότησης να μην ευθύνεται η βλάβη στην μέση τάση αλλά ένα πρόβλημα στη δική τους παροχή.

Η απογύμνωση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ και οι μεγάλες βραδυπορίες στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης που συνεχίζει να ταλαιπωρεί χιλιάδες οικογένειες αποτέλεσε χθες αντικείμενο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης επικρίνουν την κυβέρνηση για έλλειψη οργανωμένου σχεδίου στην αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών συνθηκών αλλά και σοβαρές αδυναμίες στο δίκτυο διανομής, εγκατάλειψη των εργασιών συντήρησης και εκσυγχρονισμού του δικτύου, μεγάλη έλλειψη προσωπικού και σοβαρά κενά διοικητικής διαχείρισης.

Η κυβέρνηση αποδίδει την παράλυση του ηλεκτρικού δικτύου στις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες και χθες ως ένδειξη αναγνώρισης της ολιγωρίας ανακοίνωσε ότι θα χαρίσει τα τέλη δικτύου για το μήνα Φεβρουάριο.

Αν σου άρεσε κάνε