Πληροφορίες για περισσότερα από 1500 κρούσματα «καίνε» το άνοιγμα της αγοράς την 1η Μαρτίου

Πληροφορίες για περισσότερα από 1500 κρούσματα «καίνε» το άνοιγμα της αγοράς την 1η Μαρτίου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:47 Δημιουργία 23/02/21, 15:43

Για πάνω από 1.500 σημερινά κρούσματα κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες, γεγονός που «καίει» τα σενάρια για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away από την 1η Μαρτίου.

Οι ειδικοί έχουν σημάνει συναγερμό για την τρέχουσα εβδομάδα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι αποτελεί βαρόμετρο για τις αποφάσεις γύρω από την πορεία του lockdown.

«Αυτή την εβδομάδα θα εισπράξουμε το απόγειο αυτού του επιδημικού κύματος και θα είμαστε τυχεροί, αν δεν ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα», επεσήμανε από την πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Όπως τόνισε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, αυτές τις ημέρες φαίνεται μια επιπεδοποίηση της καμπύλης και θα δούμε αποκλιμάκωση από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Υπό αυτή την έννοια, σύμφωνα με τον καθηγητή, το λιανεμπόριο θα μπορούσε να ανοίξει μετά τις 8 Μαρτίου, εκτός εάν βρεθεί ένας πιο λειτουργικός, εύρυθμος και ευέλικτος τρόπος να ανοίξει νωρίτερα.

Αν σου άρεσε κάνε