Α. Λινού: Πρόταση για διεύρυνση ωραρίου σούπερ μαρκετ και διπλή μάσκα παντού

Α. Λινού: Πρόταση για διεύρυνση ωραρίου σούπερ μαρκετ και διπλή μάσκα παντού

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:42 Δημιουργία 24/02/21, 10:24

Τη διεύρυνση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ και τη χρήση διπλής μάσκας παντού πρότεινε μέσω της εκπομπής του MEGA η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, η οποία μεταξύ άλλων, τόνισε πως τα παιδιά μεταδίδουν τον κορονοϊό όσο και οι ενήλικες.


Η κ. Λινού υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των μαθητών στα σχολεία, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις καθηγητών για να λειτουργούν τμήματα και το απόγευμα.

Όπως είπε, θα πρέπει να ληφθούν πρώτα όλα τα υπόλοιπα μέτρα, και μετά να καταλήξουμε σε νέα καραντίνα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ερωτηθείσα γιατί ενώ βρισκόμαστε σε καθεστώς lockdown έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, η καθηγήτρια απάντησε: «Αυτό συμβαίνει γιατί δεν κάναμε αυτά που έπρεπε πριν. Το lockdown είναι το έσχατο μέτρο που λαμβάνουμε».

Παράλληλα δήλωσε πως όποιος μπαίνει στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή βρίσκεται σε χώρο δουλειάς με αρκετό κόσμο, θα πρέπει ή να φορά διπλή μάσκα ή να φορά τη μάσκα ΚΝ95 που εφαρμόζει καλύτερα.

Η καθηγήτρια πρότεινε να ανοίγουν από τις 6 το πρωί τα σούπερ μάρκετ και να πηγαίνουν οι πολίτες να ψωνίζουν με «βάρδιες» με βάση την ηλικία τους.

Όπως είπε, μελέτες δείχνουν πως είναι μεγάλη η μετάδοση του ιού στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ.

Αν σου άρεσε κάνε