Πληρότητα 90% στις ΜΕΘ - Στα 1.913 τα νέα κρούσματα

Πληρότητα 90% στις ΜΕΘ - Στα 1.913 τα νέα κρούσματα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:32 Δημιουργία 24/02/21, 18:14

Στο 90% ανέρχεται η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική, η οποία καταγράφει το υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, όπως επεσήμανε ο υπουργός Υγείας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Τετάρτης για την πορεία της πανδημίας.

«Δώδεκα μήνες τώρα η χώρα μας, όπως και όλος ο κόσμος, δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας λόγο για τεράστιες προσπάθειες στήριξης του ΕΣΥ κι υπογραμμίζοντας το «ανεπανάληπτο κύμα αλληλεγγύης» που έχει αναπτυχθεί.

«Όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία, και τώρα είναι η ώρα. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 790.586 εμβολιασμοί με ημερήσιο ρυθμό πάνω από 30.000. Σήμερα θα γίνουν πάνω από 31.000 εμβολιασμοί, ενώ ήδη έχουν κλειστεί 1.480.479 ραντεβού για εμβολιασμό», σημείωσε ο υπουργός.

«Η επιχείρηση "Ελευθερία" είναι παράδειγμα προς μίμηση», τόνισε.

«Δώδεκα μήνες, η χώρα και όλος ο κόσμος δοκιμάζεται από μία παγκόσμια κρίση Υγείας. Οι άνθρωποι της Υγείας έχουν περάσει πολλά έναν χρόνο τώρα και δεν έχουν λυγίσει. Ο ιός είναι πολύ επικίνδυνος. Η Αττική έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία. Οι ΜΕΘ στην Αττική είναι καλυμμένες σε ποσοστό 90%, 235 ΜΕΘ, σε σύνολο 265», σημείωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά της, η κυρία Κοτανίδου έκανε λόγο για ένα καλύτερο Πάσχα φέτος. «Θέλω να κάνω έκκληση σε όλους τους Έλληνες. Κάντε λίγη ακόμη υπομονή, μήπως καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη σκόπελο. Είμαστε όλοι κουρασμένοι. Δεν αντέχουμε άλλο lockdown. Να προσπαθήσουμε, για να κάνουμε ένα Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, όπως ξέρουμε οι Έλληνες», είπε η ίδια.

Στο μεταξύ, σχετικά με το lockdown, ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προβλέψεις δεν γίνονται. Πάμε βήμα-βήμα σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια. Ο εμβολιασμός και τα μέτρα ατομικής προστασίας θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε σταδιακά».

Στο ίδιο σκέλος, η κυρία Κοτανίδου πρόσθεσε πως «θέλουμε να ανοίξουμε, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε. Θέλουμε να δούμε έως την Παρασκευή, αν υπάρχει κάποια χαραμάδα, για να λάβουμε αποφάσεις».

Για το αν αποδίδει το lockdown, η ίδια επεσήμανε: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν αποδίδει το lockdown. Δεν ξέρουμε πόσα κρούσματα θα είχαμε, αν δεν είχαμε lockdown. Δεν ξέρουμε πότε θα βγούμε. Όσο περισσότερο εφαρμόζουμε τα μέτρα που έχουμε πει εκατομμύρια φορές, τόσο λιγότερη πίεση θα έχουμε».

1.913 νέα κρούσματα και 357 διασωληνωμένοι

Στο μεταξύ, σε αυξημένα επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με την πίεση στο ΕΣΥ ολοένα και να εντείνεται.

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.913, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 184.686 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.578 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To ???????? για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.95 (95%Crl: 0.21-1.70)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.371 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357 (69.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 86.8% έχει

υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.299 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές2

ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 304 (ημερήσια μεταβολή +1.67%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 258 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

Αν σου άρεσε κάνε