Πέτσας: Μαζικοί εμβολιασμοί τον Απρίλιο - Σταδιακά αποδεκτή η πρόταση για το πιστοποιητικό

Πέτσας: Μαζικοί εμβολιασμοί τον Απρίλιο - Σταδιακά αποδεκτή η πρόταση για το πιστοποιητικό

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:01 Δημιουργία 27/02/21, 09:37

Την αισιοδοξία του ότι με την επιτάχυνση των εμβολιασμών από τις 15 Μαρτίου θα καλυτερεύσει η κατάσταση εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Ο Απρίλιος θα είναι ένας μήνας μαζικών εμβολιασμών, το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο. Το πόσο κανονικό θα είναι, θα το δούμε στην πορεία, αλλά σίγουρα δε θα έχει καμία σχέση με την κλειστή κατάσταση που βιώσαμε πέρυσι» ανέφερε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου.

Ερωτηθείς σχετικά με τη φημολογία των τελευταίων ωρών ότι ο πρωθυπουργός θέλει η αγορά να ανοίξει πάση θυσία στις 16 Μαρτίου, ο ίδιος επε΄σήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ναι μεν είναι πολύ κοντά στην αγορά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα ανοίξει χωρίς μέτρα ασφαλείας.

Σε ό,τι αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, επισήμανε ότι η «είμαστε σε ένα στάδιο που γίνεται αποδεκτή η πρόταση του πρωθυπουργού και γρήγορα θα έχουμε καλά αποτελέσματα». Όπως εξήγησε τώρα είναι πολύ πιο ώριμα τα πράγματα στην Ε.Ε. να καθιερωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Πάνω από 25 εκατ. Ευρωπαίοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί και σε μερικούς μήνες θα έχουν φτάσει τα 50-60 εκατ. Γιατί να μην έχουμε μια τέτοια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που με σχετική ασφάλεια μπορούν να ταξιδεύουν κι ένας χώρος σημαντικός όπως είναι του καταλύματος, της εστίασης και του τουρισμού να αρχίσει να αναπνέει τουλάχιστον από την άνοιξη και μετά; Να μπορέσει δηλαδή να υπάρξει μια κινητικότητα με ασφάλεια στην Ευρώπη και από αυτή να επωφεληθούν όλοι», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Αν σου άρεσε κάνε