Πάνω από 2.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Πάνω από 2.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:51 Δημιουργία 02/03/21, 15:47

Πάνω από 2.000 κρούσματα αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ, όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες, με την κυβέρνηση να παρουσιάζει αύριο, Τετάρτη το έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Χθες, ανακοινώθηκαν 1.176 νέα κρούσματα και 30 νέοι θάνατοι, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων εκτοξεύτηκε στους 406 (70.4% άνδρες).

Αύριο, νέα μέτρα ως προς την ενίσχυση του ΕΣΥ, με επίταξη ιδιωτικών κλινικών για μεταφορά ασθενών που δεν νοσούν από Covid, αναμένεται να ανακοινώσει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.

Ο Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδίως για την Αττική, όπου το lockdown δεν έχει ακόμη αποδώσει, με το ιικό φορτίο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, τα νοσοκομεία να πιέζονται ασφυκτικά και τις μεταλλάξεις του ιού να δυσκολεύουν περαιτέρω την «εξίσωση» της διαχείρισης της κορύφωσης, όπως όλα δείχνουν, του τρίτου κύματος.

Ήδη νωρίτερα την Τρίτη, ανακοινώθηκε πως με απόφαση του υπουργείου Υγείας το Σισμανόγλειο θα γίνει νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό, ενώ για τις ίδιες ανάγκες φαίνεται να προορίζεται και το Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά, για τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής.

Μάλιστα, τις επόμενες κιόλας ώρες πρόκειται να ξεκινήσει η μεταφορά των ασθενών με άλλα προβλήματα υγείας προς άλλα νοσοκομεία.

Πιο συγκεκριμένα, το ΝΙΜΤΣ και το Ερρίκος Ντυνάν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το βάρος της νοσηλείας των μη- Covid ασθενών, προκειμένου να συνεχιστεί χωρίς αναταράξεις η λειτουργία του ΕΣΥ και η κάλυψη των αναγκών των πολιτών.

Αν σου άρεσε κάνε