Συνεδριάζουν τώρα οι επιδημιολόγοι - Στο τραπέζι και πανελλαδικό 15νθήμερο lockdown

Συνεδριάζουν τώρα οι επιδημιολόγοι - Στο τραπέζι και πανελλαδικό 15νθήμερο lockdown

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:43 Δημιουργία 02/03/21, 18:13

Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και επιδημιολόγους στον απόηχο της ανακοίνωσης των σημερινών κρουσμάτων, με διπλό άλμα 2.353 νέων μολύνσεων και 422 διασωληνωμένων και με την Αττική να «βράζει», καταγράφοντας το τελευταίο 24ωρο 1.159 περιπτώσεις.

Η προγραμματισμένη για αύριο το πρωί στις 10 σύσκεψη της επιτροπής των επιδημιολόγων επισπεύτηκε για τώρα, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι με φόντο τη σημερινή εικόνα είναι πολύ πιθανό οι ειδικοί να εισηγηθούν ακόμη και πανελλαδικό lockdown για 15 ημέρες, καθώς πλέον 22 περιφερειακές και δημοτικές ενότητες είναι στο «κόκκινο», 11 στο «βαθύ κόκκινο» και 10 στο κίτρινο.

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η αυστηροποίηση ως προς τις μετακινήσεις των πολιτών στην Αττική, με απαγόρευση των διαδημοτικών, οι οποίες μέχρι σήμερα επιτρέπονται με αποστολή του κωδικού 6 στο 13033.

Καθώς παρατηρείται κατάχρηση του εν λόγω κωδικού, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι έχει πέσει η άθληση με κωδικό 6 να γίνεται μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή η μετακίνηση με τον ίδιο κωδικό να μπορεί να γίνεται χωρίς τη δυνατότητα χρήσης αυτοκινήτου.

Όπως έγραφε και νωρίτερα το «Xrimaonline.gr», μέλη της Επιτροπής υποστηρίζουν ότι τα παραπάνω είναι ημίμετρα, προκρίνοντας ως την πλέον αποτελεσματική λύση εν μέσω κορύφωσης του τρίτου κύματος το πανελλαδικό lockdown, με ισχύ έως την Καθαρά Δευτέρα και με πιστή εφαρμογή του όπως τον Μάρτιο του 2020.

Αν σου άρεσε κάνε