Ι. Κούρτοβικ: Στον υπ. Δικαιοσύνης για την υπόθεση Κουφοντίνα

Ι. Κούρτοβικ: Στον υπ. Δικαιοσύνης για την υπόθεση Κουφοντίνα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:20 Δημιουργία 02/03/21, 19:11

Τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, επισκέφθηκε η συνήγορος του απεργού πείνας και δίψας, Δ. Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, προκειμένου να βρεθεί μια λύση, στο ζήτημα που έχει ανακύψει.

Το άρθρο 9 του Σωφρονιστικού Κώδικα, και του νόμου 2776/1999 που προβλέπουν ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη. Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά», επικαλέστηκε η κ. Κούρτοβικ.

Να σημειωθεί πως την «ευθύνη» των φυλακών της χώρας έχει πλέον το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ειδικά η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου. Κατά συνέπεια, όπου ο νόμος αναφέρει υπουργείο Δικαιοσύνης, εννοεί πλέον υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αν σου άρεσε κάνε