Υπόθεση Λιγνάδη: Πειθαρχικό έλεγχο δικαστών και εισαγγελέων ζητά ο Α. Κούγιας

Υπόθεση Λιγνάδη: Πειθαρχικό έλεγχο δικαστών και εισαγγελέων ζητά ο Α. Κούγιας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:54 Δημιουργία 03/03/21, 12:43

Την αντιμετώπιση του προφυλακισμένου σκηνοθέτη - ηθοποιού, Δημήτρη Λιγνάδη, «όπως όλοι οι Έλληνες» ζήτησε ο συνήγορός του, ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, ενώ άφησε «αιχμές» για τη στάση δικαστών και εισαγγελέων που διερευνούν την υπόθεση του εντολέα του.

Σε δηλώσεις του έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως κατατίθενται οι αναφορές, βάσει των οποίων ζητείται ο πειθαρχικός έλεγχος των δύο εισαγγελέων που διενήργησαν την προανάκριση, της ανακρίτριας που πραγματοποίησε την κύρια ανάκριση και των τριών δικαστών που εξέδωσαν το απορριπτικό βούλευμα κατά της αίτησης ακυρότητας, που είχε κατατεθεί.

«Είναι πρωτοφανής η υπόθεση Λιγνάδη. Όταν καταδικάζεις κάποιον έστω και για μικρό χρονικό διάστημα είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο. Πως προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων; Για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις; Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης», ανέφερε ο δικηγόρος.

«Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξω το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας», είπε ο κ. Κουγιας, επισημαίνοντας ότι «έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο».

Τέλος, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Αν σου άρεσε κάνε