Θωμαϊδης: Επιπεδοποίηση δείχνουν τα λύματα Αττικής - Αποκλιμάκωση από την επόμενη εβδομάδα

Θωμαϊδης: Επιπεδοποίηση δείχνουν τα λύματα Αττικής - Αποκλιμάκωση από την επόμενη εβδομάδα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:39 Δημιουργία 04/03/21, 19:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, έκανε λόγο ο κ. Νίκος Θωμαΐδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ.

«Όσον αφορά την Αττική βρισκόμαστε σε μία επιπεδοποίηση, βλέπετε και στα λύματα έχουμε μία σταθερότητα από βδομάδα σε βδομάδα. Εύχομαι και ελπίζω να υπάρξει αποκλιμάκωση με τα μέτρα που ελήφθησαν. Αυτή τη στιγμή όμως είναι σταθερός ο αριθμός των κρουσμάτων. Βέβαια αυτό που έχει σημασία να βλέπουμε πάντοτε είναι οι εισαγωγές. Τα κρούσματα, όπως ξέρετε έχουν να κάνουν με τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται», τόνισε μιλώντας στο Mega ο κ. Θωμαΐδης.

«Είμαστε στη φάση η οποία περιμένουμε να δούμε μία σημαντική μείωση από τη στιγμή που θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ελήφθησαν, διότι τώρα αυτό που έχουμε δει διαχρονικά από τότε που εμφανίστηκε η μεγάλη αύξηση είναι μία μεσοσταθμική μείωση της τάξης του μείον 20 ως 50%, οπότε ήταν μικρή μείωση. Αυτό βέβαια εμφανίστηκε ως κρούσματα στη συνέχεια. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση από την επόμενη βδομάδα ή στις επόμενες βδομάδες στην Αττική», πρόσθεσε.

«Ο ΕΟΔΥ έχει δημιουργήσει το εθνικό δίκτυο επιδημιολογίας λυμάτων με πέντε πάρα πολύ καλά εργαστήρια. Έχουμε δει σε άλλες περιοχές μία αύξηση. Υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν αυξημένα κρούσματα σε αυτές τις περίφημες περιφέρειες οπότε πρέπει συνολικά να είμαστε σε επαγρύπνηση», ανέφερε συγκεκριμένα.

Αν σου άρεσε κάνε