Ν.Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερο Λιγνάδη-Κουφοντίνα και περισσότερο Ι. Τσούνη

Ν.Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερο Λιγνάδη-Κουφοντίνα και περισσότερο Ι. Τσούνη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:34 Δημιουργία 04/03/21, 20:17
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Θεωρώ ότι η χώρα πρέπει επιτέλους να πάει μπροστά. Ο ιός βρίσκεται σε έξαρση, η χαλάρωση τμήματος του πληθυσμού οδηγεί σε περαιτέρω έξαρση και σε αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων που οδηγούν σε ακόμη περισσότερη κόπωση. Με αυτές τις συνθήκες το τελευταίο που χρειάζεται αυτή την ώρα ο δημόσιος βίος είναι περισσότερο δηλητήριο και περισσότερο τοξικό λόγο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις, πρόσθεσε: «Δεν θα κάνω λόγο για τις πρόσφατες εξωφρενικές δηλώσεις του κ. Δρίτσα. Έχουν ειπωθεί πολλά και νομίζω και ο ίδιος έχει κινηθεί για να ανασκευάσει αυτές τις δηλώσεις. Αλλά θα πω μόνο τούτο, τέτοιου είδους δηλώσεις ρίχνουν αχρείαστο δηλητήριο στο δημόσιο βίο. Εκτρέπουν τη συζήτηση από τις μείζονες εθνικές προκλήσεις».

«Για να πάει μπροστά ο δημόσιος βίος, χρειάζεται λιγότερο Λιγνάδη, λιγότερο Κουφοντίνα και περισσότερο Ιάκωβο Τσούνη. Αναφέρομαι στον Έλληνα ευπατρίδη ο οποίος παρασημοφορήθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και πριν από λίγο καιρό του είχε απονεμηθεί και από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας ο βαθμός του υποστρατήγου επί τιμή, για τη συνολική προσφορά του στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο άνθρωπος αυτός που διέθεσε, με απόφαση που περιλαμβάνεται στη δημόσια διαθήκη του, το σύνολο της περιουσίας του, εκτός όλων των άλλων που έχει κάνει μέχρι τώρα για την ενίσχυση των ΕΔ, το σύνολο της περιουσίας του στις ΕΔ και αποτελεί σπουδαίο φωτεινό παράδειγμα επιφανούς πατριώτη, σαν αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ ως τους ανθρώπους που δεν μετράνε τη ζωή τους αναλογιζόμενοι τι μπορεί η πατρίδα να κάνει γι΄αυτούς αλλά τι μπορούν να κάνουν αυτοί για την πατρίδα», υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην αρωγή και υποστήριξη που προσφέρουν αυτές τις ώρες οι Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή που επλήγη από τον σεισμό.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν το παρών στην υποστήριξη και αρωγή της δοκιμαζόμενης κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας που βιώνει τον αντίκτυπο του μεγάλου σεισμού. Πάντοτε, και σε καιρό ειρήνης, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι στο πλευρό της κοινωνίας στα δύσκολα», είπε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας.


Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε