Καταγγελιών συνέχεια: «Σφίγγει ο κλοιός» για δύο ακόμα γνωστούς σκηνοθέτες

Καταγγελιών συνέχεια: «Σφίγγει ο κλοιός» για δύο ακόμα γνωστούς σκηνοθέτες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:51 Δημιουργία 05/03/21, 08:25

Στο φως έρχονται πληροφορίες για δύο ακόμα γνωστά άτομα από το χώρο του θεάτρου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης -με τη μια εκ των οποίων μάλιστα, να αφορά και ανήλικα.

Μετά το σάλο της υπόθεσης Λιγνάδη και την προφυλάκιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στις φυλακές Τριπόλεως, ο κλοιός έχει αρχίσει να σφίγγει καθώς οι καταγγελίες για αντίστοιχα περιστατικά, πέφτουν «βροχή», στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το οποίο ενθαρρύνει συνεχώς, όλα τα θύματα να μιλήσουν.

Να σημειωθεί πως στις 18 νέες καταγγελίες που παρέδωσε στον Εισαγγελέα, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, Πασχάλης Τσαρούχας, περιλαμβάνονται τουλάχιστον τρία ονόματα γνωστών πρωταγωνιστών και σκηνοθετών, που έχουν απασχολήσει το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα.

Ωστόσο, οι περισσότερες καταγγελίες έχουν υποπέσει σε παραγραφή, με μόνο ελάχιστες να είναι ακόμα «ζωντανές» και ποινικά αξιοποιήσιμες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα επικεντρώνεται σε δυο πρόσωπα: έναν ηθοποιό - σκηνοθέτη - θεατρικό συγγραφέα, ο οποίος είχε απασχολήσει στο παρελθόν εξαιτίας της σχέσης του με γνωστή ηθοποιό και σε έναν άλλο σκηνοθέτη με πλούσιο βιογραφικό, σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό, μεγάλη διδακτική εμπειρία και πολλές σκηνοθεσίες, τόσο στη χώρα μας, όσο και στον διεθνή χώρο.

Η δεύτερη περίπτωση έχει μάλιστα κεντρίσει το ενδιαφέρον των εισαγγελικών Αρχών, καθώς εις βάρος του εν λόγω σκηνοθέτη ενδέχεται να έχουν προκύψει ακόμη και καταγγελίες για παρενόχληση εις βάρος ανήλικων. Οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να καλέσουν άμεσα ως μάρτυρες τα πρόσωπα που έχουν προβεί στις καταγγελίες σε βάρος ηθοποιών και σκηνοθετών με ποινικό αντικείμενο, προκειμένου να λάβουν καταθέσεις.

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Αν σου άρεσε κάνε