Εμβόλιο AstraZeneca: Καταργείται ο ηλικιακός περιορισμός για τους άνω των 65 ετών

Εμβόλιο AstraZeneca: Καταργείται ο ηλικιακός περιορισμός για τους άνω των 65 ετών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:07 Δημιουργία 05/03/21, 12:29
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Προς κατάργηση του ηλικιακού περιορισμού χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca για την πρόληψη του COVID-19 οδεύει και η Ελλάδα, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να εξετάσει όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca στα άτομα άνω των 65 ετών.

Στοιχεία τόσο από τις κλινικές μελέτες που συνεχίζει να κάνει η AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όσο και από τη χορήγησή του σε άτομα άνω των 65 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, δείχνουν ότι επιτυγχάνει ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών της χώρας μας θα εξετάσει όλα τα νεότερα δεδομένα, απόψε Παρασκευή, και την επόμενη εβδομάδα, σε μια δεύτερη συνεδρίαση επί του θέματος, αναμένεται θα δώσει το πράσινο φως για τη χορήγηση του εμβολίου και σε άτομα άνω των 64 ετών.

Αυτό αναμένεται να δώσει μια ισχυρή ώθηση στην εμβολιαστική εκστρατεία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ανοίγοντας περισσότερες ηλικιακές ομάδες για προγραμματισμό ραντεβού, ταχύτερα απ' ότι αρχικά προβλέπονταν στον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα, ygeiamou.gr

Αν σου άρεσε κάνε