Φωκίδα και Ανώγεια Ρεθύμνου στο «βαθύ κόκκινο»

Φωκίδα και Ανώγεια Ρεθύμνου στο «βαθύ κόκκινο»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:07 Δημιουργία 05/03/21, 18:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τις νέες περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής.

Ειδικότερα, στην κατηγορία πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου η ΠΕ Φωκίδας και ο δήμος Ανωγείων της ΠΕ Ρεθύμνου, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε τα τελευταία 24ωρα, ενώ λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή από αύριο την ίδια ώρα βγαίνει από την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» η ΠΕ Λάρισας.

«Από την έναρξη της πανδημίας, τα δεδομένα αλλάζουν. Μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Οι μεταλλάξεις επιβαρύνουν την κατάσταση σε όλη τη χώρα. Πρέπει να είμαστε φειδωλοί στις μετακινήσεις μας. Να μένουμε σπίτι και μόνο αν υπάρχει πραγματική ανάγκη. Οι περιοχές που τα τελευταία 24ωρα έχουν παρουσιάσει αισθητή επιβάρυνση είναι η Φωκίδα και ο δήμος Ανωγείων Ρεθύμνου. Ειδικά στα Ανώγεια διπλασιάστηκαν τα κρούσματα τις τελευταίες δύο μέρες. Στην Φωκίδα, τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 19 σε 59», σημείωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «το ιικό φορτίο αυξημένο σε Κοζάνη, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας, Σερρών, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνου. Στη Λάρισα, μετά τον νέο σεισμό, αναστέλλεται η εφαρμογή των μέτρων από αύριο και παρακολουθούμε το φαινόμενο. Τα μέτρα σε Φωκίδα και Ανώγεια θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο το πρωί στις 6».

Αλλαγές για ΚΤΕΟ και γάμους

Τέλος, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως για τα ΚΤΕΟ δεν ισχύουν οι περιορισμοί στο SMS 2. Απαιτείται εφεξής αποστολή SMS με κωδικό 2 ή έντυπη βεβαίωση και αποδεικτικό του ραντεβού.

Επιπλέον, επιτρέπεται τελικά η τέλεση γάμων, ενώ προχθές είχε ανακοινωθεί πως αναστέλλονται, αλλά αυστηρά με την παρουσία έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου μάλιστα του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

Αν σου άρεσε κάνε