Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής

Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:03 Δημιουργία 07/03/21, 20:59
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ασφυκτική είναι η κατάσταση, που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου ο ιός «σαρώνει» σε αυτό το κρίσιμο στάδιο του τρίτου κύματος, με τους ειδικούς να περιμένουν κορύφωση κατά την εβδομάδα, που ξεκινά τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ ξεπερνά το 90% με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο Σωτηρία, όπου γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής μόνο μία από τις συνολικά 84 κλίνες ΜΕΘ ήταν διαθέσιμη.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις απλές κλίνες, καθώς τα διαθέσιμα κρεβάτια ήταν μόλις πέντε.

Την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται έκρηξη εισαγωγών στα νοσοκομεία και το Σάββατο έγιναν σχεδόν 300 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στην Αττική.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το Skai.gr, στη μάχη μπαίνει πλέον και το νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο θα δέχεται ασθενείς κορονοϊού από την Αθήνα. Γι' αυτό το σκοπό ανοίγουν ακόμα 30 απλές κλίνες covid, φτάνοντας στις 90.

Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε να δίνονται περισσότερα εξιτήρια στα νοσοκομεία τα Σαββατοκύριακα, ώστε να αδειάζουν κρεβάτια. Σήμερα μπαίνουν στο σύστημα και 10 MΕΘ COVID στο Τζάνειο, και τις επόμενες ημέρες επιπλέον κλίνες εντατικής κορωνοϊού στο ΚΑΤ.

Το ΝΙΜΤΣ έχει ήδη γεμίσει με 120 μη covid ασθενείς από τα δημόσια νοσοκομεία. Την ίδια ώρα έχουν ξεκινήσει οι διακομιδές προς τις ιδιωτικές κλινικές μη covid ασθενών και από το Σισμανόλειο, ώστε μέχρι την Τετάρτη να ξεκινήσει πλήρως τη λειτουργία του ως αποκλειστικά νοσοκομείο κορονοϊού. Οι ιδιωτικές κλινικές νοσηλεύουν ήδη 120 μη covid ασθενείς σε ΜΕΘ, ενώ έχουν διαθέσει και 300 απλές κλίνες για περιστατικά γενικής φύσης.

Αν σου άρεσε κάνε