ΕΔΕ για τις απίστευτες σκηνές στη Νέα Σμύρνη

ΕΔΕ για τις απίστευτες σκηνές στη Νέα Σμύρνη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 23:42 Δημιουργία 07/03/21, 21:34
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής Εξέτασης ΕΔΕ για τα επεισόδια στην πλατεία Νέας Σμύρνης διέταξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μετά την δημοσιοποίηση εικόνων στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνουν την επίθεση αστυνομικών σε ένα νεαρό άτομο, τη στιγμή της προσαγωγής του.

Συνολικά, προσήχθησαν 11 άτομα σε βάρος των οποίων, όπως ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ, σχηματίζεται δικογραφία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στις 3 μ.μ. αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν στην πλατεία Νέας Σμύρνης, αφότου καταγράφτηκαν καταγγελίες για συνωστισμό, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους.

Στο επίμαχο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, διακρίνονται κάποιοι πολίτες, φορώντας μάσκες να συνομιλούν με αστυνομικούς, όταν ένας εξ' αυτών επιτίθεται σε έναν πολίτη.

Ο νεαρός φοράει μάσκα και συζητά με τους αστυνομικούς, την ώρα που ένας από τους ένστολους τον σπρώχνει, τον τραβά και αρχίζει να τον χτυπά με το γκλοπ.

Στη συνέχεια, καταφθάνουν και άλλοι αστυνομικοί.

Στη σκιά των γεγονότων, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα.

Λίγο πριν τις 7 μ.μ. διμοιρίες των ΜΑΤ, που είχαν πάρει εντολή να σπεύσουν στην περιοχή έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

Από την πλευρά της, η ΓΑΔΑ στο επίσημο δελτίο Τύπου αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα 30 ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών».

«Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.

Δήμος Νέας Σμύρνης: Οι εικόνες που είδαμε δεν τιμούν τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία

Στο μεταξύ, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης.

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία. Είναι δύσκολο να τηρούνται τα μέτρα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα έχουν κουράσει τον καθένα. Η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, αλλά και οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η υπομονή όλων μας δοκιμάζεται καθημερινά, κοινός στόχος να ξεπεράσουμε την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση,

ΣΥΡΙΖΑ: Κύριε Χρυσοχοΐδη, μαζέψτε τους!

Τα γεγονότα έχουν προκαλέσει και πολιτικό σάλο, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέρει: «Κύριε Χρυσοχοΐδη, μαζέψτε τους! Οι γειτονιές και οι πλατείες δεν είναι κατεχόμενη χώρα. Αν δεν σταματήσετε το όργιο καταστολής και αυταρχισμού, εσείς και ο κ. Μητσοτάκης, φέρετε αποκλειστικά την ευθύνη για ό,τι συμβεί».

ΚΙΝΑΛ: Δεν έτυχε, είναι επιλογή της κυβέρνησης

Για «εικόνες που σοκάρουν» κάνει λόγο από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, σχετικά με το περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών στη Νέα Σμύρνη. «Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις .Οι εικόνες της σημερινής επίθεσης της αστυνομίας κατά των νέων ανθρώπων στην Ν.Σμύρνη σοκάρουν. Δεν έτυχε ,είναι επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ Μητσοτακη .Όσο ο κόσμος τους γυρίζει την πλατη ,τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή».

Αν σου άρεσε κάνε