Εκπρόσωπος τουρκικού υπουργείου Άμυνας: Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες

Εκπρόσωπος τουρκικού υπουργείου Άμυνας: Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:30 Δημιουργία 08/03/21, 18:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για επιθετικές ενέργειες και αποστολή πολεμικών πλοίων κοντά στις τουρκικές ακτές, κατηγόρησε τη χώρα μας η Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Πινάρ Καρά , είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να στέλνει πολεμικά πλοία σε «αποστρατικοποιημένες περιοχές στο ανατολικό Αιγαίο - και έκανε για άλλη μία φορά λόγο για το Καστελόριζο, «ελάχιστα μίλια από την Τουρκία», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

«Παρά τις θετικές και εποικοδομητικές προσπάθειες της Τουρκίας, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικες και παράνομες ενέργειες», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας - για να προσθέσει ότι «παρ' όλα αυτά, η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειες για επίλυση του ζητήματος μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων, με βάση το διεθνές δίκαιο και τις καλές διμερείς σχέσεις, με ειρηνικά μέσα».

Η Π. Καρά ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμα απαντήσει «στην επίσημη τουρκική πρόσκληση για την συνέχιση του ενδο-νατοϊκού διαλόγου για την οικοδόμηση ενός μηχανισμού αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών».

Όπως υποστηρίζει το Anadolu, η πολύμηνη ένταση στην ανατολική Μεσόγειο - που όπως είναι γνωστό - πηγάζει από την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας με τις συνεχείς ερευνητικές αποστολές στην περιοχή - έχει να κάνει με την αμφισβήτηση από την ελληνική πλευρά των τουρκικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Καταλογίζει δε - σύμφωνα με τις πάγιες τουρκικές θέσεις - στην Ελλάδα «μαξιμαλιστικές απαιτήσεις ως προς την υφαλοκρηπίδα, που στηρίζονται στην ύπαρξη μικρών ελληνικών νησιών πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές», τη στιγμή που η Τουρκία «διαθέτει την μεγαλύτερη ακτογραμμή σε ολόκληρη την Μεσόγειο»...

Αν σου άρεσε κάνε