Τζανάκης: Έξαρση των κρουσμάτων το Μάρτιο - Αιχμές κατά του ΕΟΔΥ

Τζανάκης: Έξαρση των κρουσμάτων το Μάρτιο - Αιχμές κατά του ΕΟΔΥ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:53 Δημιουργία 09/03/21, 10:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για μείωση των κρουσμάτων σε κάτω από 1.000, από τις 20 Απριλίου έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης,.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο καθηγητής ανέφερε πως δε θα του κάνει εντύπωση αν τις επόμενες μέρες τα κρούσματα είναι γύρω στα 2800-2900, ενώ όπως σημείωσε μέχρι τις 20 με 25 Μαρτίου τα κρούσματα θα κινούνται σε οριακό σημείο γύρω στα 2000.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, αναμένεται αύξηση στις νοσηλείες τις επόμενες εβδομάδες, ενώ σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο θα χρειαστούν τουλάχιστον 150 κρεβάτια παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα, έως το τέλος Μαρτίου ενδεχομένως να χρησιμοποιούνται στις ΜΕΘ περίπου 620 κρεβάτια.

Μιλώντας για το προγνωστικό μοντέλο, άφησε μια αιχμή λέγοντας πώς καλό θα ήταν και ο ΕΟΔΥ να δίνει όλα τα στοιχεία. Και αυτό όπως εξήγησε, θα βοηθούσε στην καλύτερη κατανόηση των δεδομένων από τους υπόλοιπους επιστήμονες. Εξηγώντας τη λειτουργία του προγνωστικού μοντέλου, σημείωσε πως λαμβάνεται υπόψη ο δείκτης μεταδοτικότητας, οι μετρήσεις των προηγούμενων ημερών ακόμη και άλλοι παράγοντες όπως η θερμοκρασία.

Αν σου άρεσε κάνε