Μαζική διαδήλωση στη Ν. Σμύρνη

Μαζική διαδήλωση στη Ν. Σμύρνη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:28 Δημιουργία 09/03/21, 19:00
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Εικόνες απίστευτου συνωστισμού καταγράφονται στη Νέα Σμύρνη, όπου έχει συγκεντρωθεί μαζικά κόσμος για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στα φαινόμενα αστυνομικής βίας κατά πολιτών, μετά τα επεισόδια στην πλατεία την περασμένη Κυριακή.

Σταδιακά η προσέλευση των κατοίκων της περιοχής, και όχι μόνο, αυξήθηκε, τη στιγμή που η χώρα σήμερα μετρά 3.215 νέα κρούσματα, με την Αττική να σημειώνει αρνητικό ρεκόρ με 1.572 μολύνσεις σε μόλις ένα 24ωρο.

Με εντολή της ΕΛΑΣ από τις 5:00 έχουν διακοπεί τα δρομολόγια του Τραμ στην περιοχή της Ν. Σμύρνης. Διεξάγονται μόνο στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/ Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα- Μηδείας/ Μυκάλης και ΣΕΦ- Βούλα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., στην πλατεία της Νέας Σμύρνης αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 3.000 άτομα.

Σημειώνεται ότι οργανώθηκαν δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις, με συμμετοχή χιλιάδων κόσμου: Η μία από το ΠΑΜΕ και η δεύτερη από διάφορες συλλογικότητες και φορείς: Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση απηύθυνε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Ρουβίκωνας όπως και άλλες συλλογικότητες μέσω του Indymedia.

Την ίδια ώρα, η πολιτική σκηνή μυρίζει «μπαρούτι», με τον κ. Τσίπρα να καταθέτει χθες επίκαιρη ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη με θέμα: «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο Πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν».

Σήμερα, μάλιστα, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης υπέβαλε αίτημα στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να ερευνηθούν τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός σε παρέμβασή του κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του, αναφερόμενος στην επίσημη πρόσκληση της νεολαίας της ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις, τονίζοντας ότι οι «ευθύνες του κ. Τσίπρα δεν μπαίνουν σε καραντίνα».

«Οι εικόνες στη Νέα Σμύρνη μας ενόχλησαν όλους, τα περιστατικά διερευνώνται» είναι το μήνυμα, που εξέπεμψε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφερόμενη στα επεισόδια στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, ενώ η ίδια κάλεσε τον κ. Τσίπρα να συστήσει τήρηση των μέτρων, αποφασίζοντας από ποια πλευρά είναι.

«Τα περιστατικά δεν αλλάζουν την αλληλουχία των γεγονότων. Είμαστε κουρασμένοι, χρειάζεται ψυχραιμία. Ο κ. Τσίπρας ενώ τα νοσοκομεία γεμίζουν επιδιώκει ένταση και πλατείες νέο-αγανακτισμένων», τόνισε η Αρ. Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κάνοντας λόγο για «σημαίες ευκαιρίας για εύκολη δημαγωγία».

Αν σου άρεσε κάνε