Εκτός κινδύνου αλλά με αρκετά χτυπήματα ο τραυματίας αστυνομικός

Εκτός κινδύνου αλλά με αρκετά χτυπήματα ο τραυματίας αστυνομικός

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:09 Δημιουργία 10/03/21, 09:02
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε κρίσιμη κατάσταση αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, δεχόμενος βίαιη επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, στο περιθώριο μαζικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το περιστατικό του ξυλοδαρμού νεαρού την περασμένη Κυριακή στην πλατεία της Ν. Σμύρνης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρο Χρονόπουλο, τα μηνύματα για την υγεία του είναι θετικά, καθώς δεν έχουν χτυπηθεί ζωτικά όργανα, αν και έχει αρκετά χτυπήματα στο σώμα του.

Ο κ. Χρονόπουλος, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, χαρακτήρισε ετερόκλητο το πλήθος. Όπως είπε, αρχικά 5.000 άτομα συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν ειρηνικά στην πλατεία της Νέα Σμύρνης. Έπειτα 3.00 άτομα ξεκίνησαν μία πορεία διαμαρτυρίας προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Η στάση της αστυνομίας ήταν προβλεπτική, κατάσχοντας «πολεμικά» υλικά.

Υπήρξαν, όπως είπε πληροφορίες και ενδείξεις ότι κάποια άτομα θα δημιουργούσαν επεισόδια, και τελικά 400 ήταν τα άτομα που πρωτοστάτησαν στις επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπο της ΕΛΑ, μπροστά από το ΑΤ πραγματοποιήθηκε σφοδρή επίθεση από ομάδα περίπου 400 ατόμων, τα οποία αργότερα διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες, πραγματοποιώντας επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή. «Είναι δύσκολο το αστικό περιβάλλον της Νέας Σμύρνης», είπε.

«Πρώτο μέλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή», είπε τονίζοντας από οποιαδήποτε πλευρά.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να πέσουν οι τόνοι», σημείωσε.

«Πρέπει να απομονώσουμε, να καταδικάσουμε οποιαδήποτε φωνή συντηρεί ή αυξάνει αυτή την ένταση», πρόσθεσε και συνέχισε αναφέροντας πως «δεν υπάρχει εμείς ή εσείς, δεν υπάρχουν αυτοί και οι άλλοι, υπάρχει η ελληνική κοινωνία η οποία αυτή τη στιγμή έχει άλλα σοβαρότερα προβλήματα». «Να σπάσουμε αυτό τον κύκλο βίας, πρέπει να τον τελειώσουμε πριν καν ξεκινήσει», είπε επίσης.

Αν σου άρεσε κάνε