Εντός 10ημέρου τα ραντεβού για τον εμβολιασμό της ομάδας Α των ευπαθών πολιτών

Εντός 10ημέρου τα ραντεβού για τον εμβολιασμό της ομάδας Α των ευπαθών πολιτών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:48 Δημιουργία 10/03/21, 18:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Εντός του επόμενου δεκαημέρου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμών της ομάδας Α των ευπαθών πολιτών, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στον τρέχοντα μήνα οι ηλικιακές ομάδες των 70-74 ετών και 65-69 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας την Τετάρτη.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, μέχρι τώρα έχουν γίνει 1.182.082 εμβολιασμοί συνολικά στη χώρα μας, ενώ μόνο σήμερα έγιναν 24.478. Το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού που έχει λάβει τη μία δόση ανέρχεται σε 7,62% και εκείνο που έχει λάβει και τις δύο σε 3,64%.

Σχετικά με τις παραδόσεις της Pfizer μόνο για τον Απρίλιο, επιβεβαιώθηκε ότι θα έχουμε 1.071.000 δόσεις εντός Απριλίου, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ο οποίος είπε πως παράλληλα «θα έχουμε 90.000 δόσεις της Pfizer από τα 4.000.000 που ανακοίνωσε η ΕΕ για όλη την Ευρώπη τον Μάρτιο».

«Η ένταση δεν βοηθά καθόλου»

Ο υπουργός έκανε αναφορά στο σκηνικό έντασης που επικρατεί με φόντο τα βίαια επεισόδια στη Ν. Σμύρνη, τονίζοντας πως «δεν βοηθάει καθόλου».

«Πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μειωθεί η ένταση. Να συνυπολογίσουν όλοι την αξία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας. Και πόσο τελικά κινδυνεύουμε με τέτοιες συμπεριφορές», επεσήμανε ο ίδιος.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως μόνο χθες, είχαμε 185 εισαγωγές στην Αττική. «Αν υπολογίσετε ότι ένα μεσαίο νοσοκομείο έχει 200 κλίνες, σημαίνει ότι κάθε ημέρα γεμίζει ένα νοσοκομείο», δήλωσε.

«Το 2019 ξεκινήσαμε με 556 ΜΕΘ και φτάσαμε με τιτάνιες προσπάθειες στις 1.404 και συνεχίζουμε. Όμως η Αττική πιέζεται, η χώρα πιέζεται. Ξεκινήσαμε με 229 ΜΕΘ στην Αττική πριν από ένα μήνα, φτάσαμε στις 369».

Έκκληση για βοήθεια στους ιδιώτες γιατρούς

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι σήμερα μπήκε στην εφημερία το Ερρίκος Ντυνάν και το Σισμανόγλειο. Όπως είπε, από αύριο μπαίνουν και άλλα δύο ιδιωτικά.

«Θέλουμε να κάνουμε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να βοηθήσουν. Θα λαμβάνουν 2.000 ευρώ τον μήνα και συν τις υπερωρίες. Όλοι πρέπει να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα Υγείας στη μάχη που δίνουμε», υπογράμμισε ο υπουργός.

Όπως είπε, οι ηλικίες που οδηγούν την πανδημία είναι αυτές από 20 έως 50. «Κάνω έκκληση να πορευτούν μαζί μας».

Αν σου άρεσε κάνε