Δ. Κουφοντίνας: Νέα απόρριψη από το ΣτΕ - Δηλώνει «αναρμόδιο»

Δ. Κουφοντίνας: Νέα απόρριψη από το ΣτΕ - Δηλώνει «αναρμόδιο»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:16 Δημιουργία 17/03/21, 16:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μια ακόμα απόρριψη έλαβε από το ΣτΕ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σε αίτημά του, με το οποίο ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι δεν έχει την αρμοδιότητα να αποφανθεί για την αίτηση ανάκλησης της απόφασης για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ότι αρμόδια είναι τα ποινικά δικαστήρια, κρίση αντίστροφη από αυτή που εξέφρασε το Πρωτοδικείο της Λαμίας πριν λίγο καιρό, επικαλούμενο πάγια νομολογία του ΣτΕ.

Να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητούσε από το ΣτΕ να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, χαρακτηρίζοντας τη παράνομη, ενώ επεσήμαινε ότι την αντισυνταγματικότητα του νόμου 4760/2020, σχετικά με τις μεταγωγές κρατουμένων. Πλέον, αναμένεται μόνο η αίτηση ακύρωσης η οποία αναμένεται να συζητηθεί στις 2.4.2021 ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Αν σου άρεσε κάνε