Ν. Θωμαϊδης: Έχει ξεφύγει η διασπορά - Σοκάρουν τα λύματα για την περιφέρεια

Ν. Θωμαϊδης: Έχει ξεφύγει η διασπορά - Σοκάρουν τα λύματα για την περιφέρεια

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:59 Δημιουργία 19/03/21, 11:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι αναλύσεις στα δείγματα των λυμάτων σοκάρουν, ανέφερε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, προβλέποντας υψηλό αριθμό κρουσμάτων στην Αττική και την επόμενη εβδομάδα.

«Σοκάρουν οι αναλύσεις των δειγμάτων που αναλύθηκαν στην περιφέρεια, υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση και διασπορά, ενδεχομένως και εκτός ελέγχου, ειδικά στην Κρήτη», τόνισε ο Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Όταν βλέπουμε αύξηση αυτού του μεγέθους, σημαίνει ότι έχει ξεφύγει η διασπορά, στην Κρήτη ήταν και 1.000%», ανέφερε. «210% ήταν η αύξηση στην Αθήνα αρχές Φεβρουαρίου και 500% τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, πριν από το δεύτερο κύμα», υπενθύμισε.

«Θα πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω πίεση στο ΕΣΥ. Και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Φαίνεται πάντως να υπάρχει μια επιπεδοποίηση στην Αττική, είμαστε σταθερά. Πρέπει να περιμένουμε την αποκλιμάκωση», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δειγμάτων, φαίνεται να αυξάνεται σιγά σιγά η διασπορά και ξαφνικά να γίνεται μια έκρηξη. «Φαίνεται το ιικό φορτίο να εκτινάσσεται στα λύματα στην περιφέρεια, στην Αθήνα είμαστε σε σταθερά υψηλό ιικό φορτίο εδώ και 40 μέρες…».

Αν σου άρεσε κάνε