«Άμυνα» απέναντι στο ανεμβολίαστο προσωπικό του ΕΣΥ με φόντο τη διασπορά στο «Μεταξά»

«Άμυνα» απέναντι στο ανεμβολίαστο προσωπικό του ΕΣΥ με φόντο τη διασπορά στο «Μεταξά»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:16 Δημιουργία 19/03/21, 12:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε κινήσεις «άμυνας» απέναντι σε σημαντικό ποσοστό προσωπικού του ΕΣΥ που δεν έχει εμβολιαστεί, προχωρεί το υπουργείο Υγείας, ανακοινώνοντας την υποχρεωτική διενέργεια rapid tests.

Ειδικότερα, με απόφαση του Βασίλη Κικίλια καθίσταται υποχρεωτική η διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό – ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό – των Μονάδων Υγείας του Ε.Σ.Υ., που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Η απόφαση αυτή έχει φόντο τον συναγερμό, που έχει σημάνει στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά, καθώς 24 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εντοπίστηκαν θετικά στον κορονοϊό, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ θετικοί βρέθηκαν και ασθενείς.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Παρασκευής, ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου «Μεταξά», Παύλος Σαρώφ γνωστοποίησε ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχει εμβολιαστεί είναι περίπου στο 55%, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δεν δέχονται τον εμβολιασμό.

Ο ίδιος σημείωσε, ωστόσο, ότι τα θετικά κρούσματα στους ασθενείς δεν προέρχονται από το προσωπικό αλλά πιθανότατα από τους συνοδούς ή τους συγγενείς τους. Για αυτούς τους ασθενείς, όπως είπε έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στον έκτο όροφο του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κ. Σαρώφ, λειτουργεί κανονικά και δεν πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία του.

«Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση. Έχουν γράψει ότι το νοσοκομείο έχει κλείσει, κάτι που δεν ισχύει. Το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά» επισήμανε ο κ. Σαρώφ.

Αν σου άρεσε κάνε