Πενήντα οι έως τώρα ιδιώτες γιατροί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στήριξης του ΕΣΥ

Πενήντα οι έως τώρα ιδιώτες γιατροί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στήριξης του ΕΣΥ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:43 Δημιουργία 19/03/21, 14:29
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τους πενήντα έφτασαν οι ιδιώτες γιατροί- μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του υπουργείου Υγείας να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην πιο δύσκολη περίοδο από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα.

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία των 48 ωρών που έδωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για στήριξη στο ΕΣΥ των ιδιωτών γιατρών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλεί τα μέλη του να ανταποκριθούν στην έκκληση για στήριξη του ΕΣΥ, ενώ τονίζει ότι είναι κρίσιμο να μην αποδυναμωθεί περαιτέρω η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να παραμείνουν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς. Ζητεί από το Υπουργείο Υγείας «στον σχεδιασμό του να λάβει υπόψη του την ανάγκη να παραμείνει ισχυρή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για να μείνουν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς και να συνεχίσει η απρόσκοπτη παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων και να μη προβεί σε ενέργειες που μπορεί να αποβούν εις βάρος της δημόσιας υγείας».

Όπως επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Ελευθερίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, «περίπου 50 ιατροί έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα», ενώ έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για αυτή την κίνηση, σημειώνοντας πως η πρωτοβάθμια φροντίδα θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Αν σου άρεσε κάνε