Πίεση στο ΕΣΥ δίχως σημάδια σταθεροποίησης

Πίεση στο ΕΣΥ δίχως σημάδια σταθεροποίησης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:27 Δημιουργία 19/03/21, 19:21
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο 6% «εκτινάχθηκε» ο δείκτης θετικότητας - 4.600 ασθενείς Covid σε νοσοκομεία της επικράτειας, οι 2.500 στην Αττική

Για ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ δίχως σημάδια σταθεροποίησης σε αυτή τη φάση της πανδημίας έγινε λόγος κατά την ενημέρωση της Παρασκευής για τις εξελίξεις γύρω από το μέτωπο του κορονοϊού.

Ενδεικτική ήταν η δήλωση της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνας Παπαευαγγέλου: «εάν σταματούσαμε με ένα μαγικό τρόπο τη διάδοση του ιού, η πίεση στα νοσοκομεία θα συνέχιζε για 2- 4 εβδομάδες», δίνοντας έτσι μία πρώτη εικόνα για την κατάσταση στο ΕΣΥ το αμέσως προσεχές διάστημα.

Η ίδια τόνισε πως το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο. Ο δείκτης θετικότητας κατέγραψε αύξηση στο 6%, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται αυξάνονται συνεχώς.

Σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου, «4.600 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της επικράτειας, οι 2.500 εξ αυτών στην Αττική».

Αναφερόμενη στο γιατί στην Αττική δεν αποδίδουν τα μέτρα, επεσήμανε πως τα μέτρα είναι αποτελεσματικά, ωστόσο η διασπορά του ιού είναι πολύ μεγάλη και έχουν επικρατήσει τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού.

Παράλληλα, η κυρία Παπαευαγγέλου απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες για την τήρηση των μέτρων με προσοχή. «Για αυτή την εβδομάδα ας μην επιτρέψουμε στον ιό να μας ξεγελάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «με αυτή τη μεγάλη διασπορά δεν μπορούμε να μιλήσουμε εύκολα για άνοιγμα δραστηριότητων, ωστόσο μία “χρυσή τομή” θα μας δώσει ανάσα».

Αν σου άρεσε κάνε