Σταθεροποίηση στα 1.000 κρούσματα για άνοιγμα της αγοράς

Σταθεροποίηση στα 1.000 κρούσματα για άνοιγμα της αγοράς

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:27 Δημιουργία 24/03/21, 09:20
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Παγώνει» σχεδιασμός για επανεκκίνηση του λιανεμπορίου εντός Μαρτίου - «Δεν περνά καν από τη σκέψη μας», τόνισε ο Χ. Γώγος - Προειδοποίησε για νέα «εκτίναξη» κρουσμάτων - Πότε αναμένονται σημάδια ύφεσης

Σταθεροποίηση στα 1.000 κρούσματα περιμένουν οι επιδημιολόγοι, για να εισηγηθούν το άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων, με τη συζήτηση γύρω από την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου εντός του τρέχοντος μηνός να «παγώνει».

Η ασφυξία στο ΕΣΥ με απανωτά αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού, διασωληνωμένων και ημερήσιων εισαγωγών δεν αφήνει περιθώρια για την επαναλειτουργία της αγοράς τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τα σενάρια να την τοποθετούν τώρα στις αρχές Απριλίου.

«Η επιδημιολογική επιβάρυνση στο σύστημα είναι μεγάλη και γι’ αυτό το λόγο δε μπορούμε να συζητάμε ακόμα για άνοιγμα δραστηριοτήτων», επεσήμανε από την πλευρά του, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνάει καν από τη σκέψη μας κάτι τέτοιο. Αν αρχίσει να περνά η επιδημιολογική επιβάρυνση, θα αρχίσει η συζήτηση για το άνοιγμα. Όταν ο μέσος όρος των εβδομάδων αρχίσει να πέφτει σημαντικά και σταθερά, φτάσουμε στα 1.000, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε», δήλωσε ο ίδιος.

Ο καθηγητής εξήγησε πως η διασπορά φαίνεται ότι είναι μεγάλη και είναι δύσκολο να ελεγχθεί τόσο γρήγορα. «Για ένα μικρό διάστημα, 3-4 μέρες, θα έχουμε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων. Υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα», προειδοποίησε.

Για την αύξηση των κρουσμάτων ρόλο παίζουν και οι μεταλλάξεις, καθώς όπως είπε ο κ. Γώγος, το βρετανικό στέλεχος δείχνει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα, από την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει μια ύφεση. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, τα ποσοστά δεν είναι τόσο μεγάλα, διαφαίνεται μια σταθεροποίηση, η οποία μπορεί να αρχίσει να αποτυπώνεται. «Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει πραγματικά», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε