Νοσοκομείο Covid το Θριάσιο - Μήνυμα Κικίλια για «προσοχή» με «μικρές ανάσες ελευθερίας»

Νοσοκομείο Covid το Θριάσιο - Μήνυμα Κικίλια για «προσοχή» με «μικρές ανάσες ελευθερίας»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:27 Δημιουργία 31/03/21, 20:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

51 νέες ΜΕΘ στην Αττική - «Καμπανάκι» για τη Β. Ελλάδα - Μάσκα, αποστάσεις, αντισηπτικό με μεγάλη προσοχή για τις επόμενες εβδομάδες - «Ανάσες», για να εφαρμοστούν σωστότερα τα μέτρα

Τη μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο Covid, ώστε την ερχόμενη Τετάρτη να διαθέτει 130 απλές κλίνες και 33 ΜΕΘ Covid ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κατά την ενημέρωση της Τετάρτης.

Όπως διευκρίνισε ο Βασίλης Κικίλιας, όλα τα non covid περιστατικά που εξυπηρετούνταν από το Θριάσιο, θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές.

«Λόγω των αναγκών, με τη χρήση καρδιολογικών κλινικών αρνητικής πίεσης και χειρουργείων δημιουργούνται 51 καινούριες ΜΕΘ στην Αττική για την προσωρινή έκτακτη και πολύ επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε», σημείωσε ο ίδιος.

Αφότου, χτύπησε «καμπανάκι» για τη Βόρεια Ελλάδα, ο υπουργός τόνισε ότι «οι άνθρωποι της υγείας και της Πολιτικής Προστασίας σας φρόντισαν και σας φροντίζουν κάτω από εξαιρετικά κρίσιμες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Δεν έλειψαν ποτέ από το πλευρό σας τη στιγμή της ανάγκης και τη στιγμή της μάχης».

Όπως είπε, 100.000 υγειονομικοί και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο πλευρό τους επιτέλεσαν και επιτελούν ύψιστο καθήκον.

Δύσκολες εβδομάδες

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως απαιτείται μεγάλη προσοχή τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να αντέξει το ΕΣΥ που δοκιμάζεται από το τρίτο και σφοδρότερο κύμα και οι ευάλωτες ομάδες που περιμένουν να εμβολιαστούν.

«Προσοχή ό,τι κι αν κάνετε, όπου κι αν πάτε, όπως και αν κινηθείτε, αυτό πρέπει να είναι με μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό» είπε ο υπουργός.

Ο ίδιος τόνισε πως οι μεταλλάξεις είναι πολύ μεταδοτικές και έχουμε δεκάδες εισαγωγές στα νοσοκομεία κάθε μέρα. «Να παραμερίσουμε την κούρασή μας εμπρός στον κίνδυνο της απώλειας ζωών», σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες να προστατευθούν και να προστατεύσουν τους γύρω τους και τους ανθρώπους του οικογενειακού τους κύκλου.

«Ο εμβολιασμός μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε»

Τέλος, ο υπουργός μίλησε για τον εμβολιασμό, επισημαίνοντας πως μας επιτρέπει να «αισιοδοξούμε ότι λίαν συντόμως θα βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλύτερο σημείο».

Ο ίδιος τόνισε πως η προσέλευση είναι 97% στα ραντεβού. Λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα και στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν 3.500 επαγγελματίες υγείας.

Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε πως την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 65-69. «Όλοι οι συμπολίτες που με υπομονή περίμεναν, θα εμβολιαστούν. Προσβλέπουμε σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση τους επόμενους μήνες, είπε και τόνισε: «με αφορμή την επεξήγηση των μέτρων, μιλάμε για μικρές ανάσες στήριξης και βοήθειας στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν σωστότερα τα μέτρα»

Αν σου άρεσε κάνε