Στα ράφια των φαρμακείων τα self tests την επόμενη εβδομάδα

Στα ράφια των φαρμακείων τα self tests την επόμενη εβδομάδα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:44 Δημιουργία 02/04/21, 18:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ολοκληρώνεται η παράδοση της πρώτης παρτίδας - Ποιες ομάδες έχουν προτεραιότητα - Πως θα δηλώνεται το θετικό test και τι διαδικασία θα ακολουθείται για τους μαθητές, ώστε να περάσουν στην αίθουσα

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν να διατίθενται στα φαρμακεία τα self tests.

Όπως μάλιστα σημείωσε ο Β. Κοντοζαμάνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ελπίζει ότι στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρχει επαρκής ποσότητα στα ράφια.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει το όπλο των self test. Σήμερα ολοκληρώνεται η παράδοση της πρώτης παρτίδας. Θα ακολουθήσουν άλλες δυο την επόμενη εβδομάδα», είπε ο ίδιος.

Ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε πως πρώτη προτεραιότητα θα έχουν οι μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και οι εκπαιδευτικοί.

«Θα ακολουθήσουν οι παραγωγικές ηλικίες και τέλος οι μεγαλύτερες που έχουν ήδη σε σημαντικό βαθμό εμβολιαστεί», επεσήμανε και συμπλήρωσε πως οι πολίτες μαζί με το self test θα παραλαμβάνει και ένα φυλλάδιο για τη χρήση τους.

«Τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας θα οργανώσουν το πώς θα γίνεται η δήλωση θετικού κρούσματος σε πλατφόρμα. Η τελευταία θα λειτουργήσει την Τετάρτη. Με τη δήλωση θετικού κρούσματος, θα κανονίζεται ραντεβού για rapid test, το οποίο αν γίνει σε δημόσια δομή είναι δωρεάν. Από την άλλη πλευρά, το αρνητικό τεστ θα γνωστοποιείται με υπεύθυνη δήλωση (για τα παιδιά από τους γονείς)», εξήγησε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς θα μπορούν να παραλάβουν τα self test για τα παιδιά τους με χρήση του ΑΜΚΑ. Το test θα πρέπει να γίνει 24-48 ώρες πριν πάνε τα παιδιά στην τάξη. Αν υπάρχει αρνητικό τεστ, ο γονέας θα εκδίδει και θα υπογράφει την σχετική βεβαίωση, που θα πρέπει για όλη την εβδομάδα να έχει το παιδί στο σχολείο και να την δείχνει στον απουσιολόγο.

«Όποιο παιδί δεν έχει βεβαίωση δεν θα μπορεί να κάνει μάθημα ούτε τηλεκπαίδευση», διευκρίνισε.

Αν σου άρεσε κάνε