Έγκλημα στον Ερυθρό: «Μίλησε» ο αναπνευστήρας

Έγκλημα στον Ερυθρό: «Μίλησε» ο αναπνευστήρας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:53 Δημιουργία 08/04/21, 16:10
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ένας 58χρονος φέρεται να κρύβεται πίσω από τον θάνατο του 76χρονου ασθενούς στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι πληροφορίες θέλουν τους δύο άντρες να νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο, λόγω κορονοϊού, με το θύμα να χρήζει μηχανικής αναπνευστικής υποστήριξης. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η υγεία του άτυχου 76χρονου είχε βελτιωθεί αισθητά τις τελευταίες ώρες.

Ωστόσο, νωρίς το απόγευμα ο ασθενής κατέληξε, γεγονός που οδήγησε τους γιατρούς στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς εντόπισαν περίεργα σημάδια στα καλώδια που συνδέουν το σύστημα της παροχής οξυγόνου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ως ύποπτος εφέρετο εξαρχής ο 60χρονος ασθενής, ο οποίος νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο με τον 76χρονο και είχε εκφράσει παράπονα ότι ο δεύτερος έκανε θόρυβο, με αποτέλεσμα να θέλει να μεταφερθεί σε θάλαμο, μόνος του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ο 60χρονος Αλβανός, έβγαλε από την πρίζα τον αναπνευστήρα, ξήλωσε τον σωλήνα παροχής οξυγόνου και να αναποδογύρισε την οθόνη.

Τη φρικτή πράξη, πρόδωσε αποτύπωμά του πάνω στη συσκευή.

Να σημειωθεί πως λόγω της νοσηλείας του με κορωνοϊό, ο δράστης δεν έχει ακόμα συλληφθεί ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει και το ποινικό και το ψυχιατρικό του παρελθόν.

Αναλυτικά η αναφορά της ΕΛ.ΑΣ:

«Περί την 23:00 ώρα της 7.4.21, στο θάλαμο 235, της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλεύονταν οι πάσχοντες με κορωνοιό: α) ο Σ.Ε γεννημένος το 1944 ο οποίος ήταν διασωληνωμένος και ο β) υπήκοος Αλβανίας Μ.S γεννημένος το 1961 ο οποίος δεν ήταν διασωληνωμένος, ήχησε ο συναγερμός του αναπνευστήρα του Σ.Ε όπου οι προστρέξαντες ιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είχε ενδείξεις καρδιακού σφυγμού και ξεκίνησαν διαδικασία αναζωογόνησης. Δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν και τις 00:12 διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Κατά την προσπάθεια να τον επαναφέρουν διαπίστωσαν ότι είχε βγει η πρίζα του αναπνευστήρα, ο σωλήνας αερισμού είχε βγει από τη βάση του και η οθόνη του αναπνευστήρα είχε αναποδογυρίσει.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς στην κλινική επιτρέπονταν αυστηρά η είσοδος μόνο του προσωπικού. Ο θανών που ήταν σε καταστολή, δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει από μόνος του τη συσκευή. Ο θάλαμος του νοσοκομείου εξερευνήθηκε από τα Εγληματολογικά Εργαστήρια και ανευρέθη αποτύπωμα του M.S στη συσκευή του αναπνευστήρα»

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

.

Αν σου άρεσε κάνε